Ce preț are școala de șoferi în București, comparativ cu alte localități

Emanuela Pană 24.04.2021, 08:59

Școala auto continuă să reprezinte un subiect de interes și în 2021, în ciuda situației generale create de pandemie. Conducerea mașinii este o abilitate importantă pe care trebuie să o dobândească cei ce-și doresc să obțină permisul auto, iar singura modalitate de a învăța este să se înscrie la școala de șoferi. Dacă vei întreba 10 școli de șoferi diferite din țară cât costă cursurile pentru obținerea permisului de conducere categoria B, vei primi cel mai probabil 10 răspunsuri diferite. Totuși, ce preț are școala de șoferi în Capitală?

Ce preț are școala de șoferi în București

Numărul celor care mai fac ore de condus a scăzut în prezent, având în vedere condițiile dificile cu care ne confruntăm. Totuși, obținerea permisului auto reprezintă în continuare o prioritate pentru mulți români, iar unele școli de șoferi au început chiar să facă oferte pentru a-și atrage cursanți.

Dacă și tu îți dorești să devii șofer cu acte în regulă și să beneficiezi de o educație de calitate în prezența unor instructori profesioniști, atunci cu siguranță ai făcut un „research“ pentru a vedea care sunt cele mai bune școli de șoferi din Capitală, precum și prețurile pe care le percep acestea.

Există multe școli de șoferi, cu precădere în București, astfel că orele de conducere pot avea un preț rezonabil. Întrucât bazele conducerii sunt cel mai bine asimilate printr-o metodă sistematică și structurată, care este furnizată într-o școală de șoferi, fiecare lecție de conducere oferită de un profesionist instruit ar trebui percepută ca o investiție, care vă va scuti de anxietate în momentul în care va trebui să susțineți examenul de conducere, iar, ulterior, când veți ajunge în trafic.

De cele mai multe ori, apar în prim-plan sume de 1.000 – 1.200 de lei, însă, pe lângă acestea, mai există câteva cheltuieli adiacente și foarte necesare pentru dosarul elevului. Aceste taxe pot fi achitate și mai târziu, nu neapărat la început, însă în unele cazuri pot chiar să dubleze costurile finale.

Un motiv pentru care prețurile practicate de către școlile auto diferă este reprezentat de mașinile date spre folosință, un altul fiind locul în care alegi să faci școala de șoferi. Așadar, dacă nu ai pretenții la mașină, poți să faci școala pe o Dacia Logan și să beneficiezi de tarife minine, însă lucrurile vor sta diferit dacă optezi pentru mașini mai confortabile sau mai luxoase.

Citește și: Veste extraordinară pentru aceşti tineri din România. Şcoala de şoferi va fi gratuită

Prețuri în funcție de categorie

Află, în continuare, câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a face școala de șoferi în 2021. Prețurile diferă în funcție de categorie, lucru perfect normal.

Ce preț are școala de șoferi în București, dar în provincie? Câți bani cheltui până te vezi cu permisul de conducere în mână
Ce preț are școala de șoferi în București, dar în provincie? Câți bani cheltui până te vezi cu permisul de conducere în mână

Obținere permis categoria A: aproximativ 1.500 de lei

Pentru a lua permisul pentru categoria A, permis pentru motociclete cu sau fără ataș și triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw, elevul trebuie să plătească, în București, un tarif de aproximativ 1.500 de lei. Acest preț poate să difere în mod evident în funcție de școală. Prețurile sunt ceva mai mici pentru provincie, unde există oferte care pornesc și de la 900 de lei.

Obținere permis categoria B: începând de la 1.200 de lei

Comparativ cu anii trecuți, dar mai ales cu 2020, anul acesta prețurile pentru școala de șoferi sunt mai mari. Situația s-a schimbat din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, astfel că, dacă anul trecut prețurile porneau de la 900 – 1.000 de lei, în 2021 observăm că acestea au crescut cu aproximativ 200 – 500 de lei.

Obținere permis categoria C: începând de la 2.000 de lei

Dat fiind că vorbim despre un permis auto care vine cu eticheta de șofer profesionist, prețurile sunt și ele semnificativ mai mari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...