Ce poți face și ce poți vizita în stațiunea Sovata din Mureș. FOTO

Daria Petrescu 23.10.2021, 08:44
Ce poți face și ce poți vizita în stațiunea Sovata din Mureș. FOTO

Sovata este un oraș în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Căpeți, Ilieși, Săcădat și Sovata (reședința). Este una dintre cele mai alese destinații de vacanță pentru întreaga familie. Dacă ajungi la Sovata, sigur nu te vei plictisi, pentru că aici vei găsi cele mai frumoase punte turistice. Anual, mii de turiști români și străini i-au călcat pragul și au fost extrem de mulțumiți. Iată Ce poți face și ce poți vizita în stațiunea Sovata din Mureș.

Ce poți face și ce poți vizita în stațiunea Sovata din Mureș

În 1932 existau 4 hoteluri și 110 vile în Sovata, devenind un loc îndrăgit chiar și de către familia regală. Sovata este situată într-un cadru pitoresc din Transilvania. Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare și recunoscută la nivel European încă din 1850. Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluența cu râul Sovata.

Stațiunea Sovata este celebră pentru lacurile helioterme renumite pentru efectele sale terapeutice

Sovata este înconjurată de de dealuri împădurite, întreaga zonă este superbă, extrem de îngrijită, după cum au declarat cei care i-au trecut pragul în ultimii ani. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania

Sovata a început să devină cunoscută drept una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Romania,  după ce s-a dezvoltat între cele două războaie mondiale. În timp,  aceasta a început să devină cunoscută. Sovata se află la o altitudine de 500 m și este renumită pentru lacurile helioterme renumite pentru efectele sale terapeutice.

Care este cel mai cunoscut dintre lacurile helioterme ale stațiunii Sovata

Stațiunea s-a dezvoltat frumos între cele două războaie mondiale și a început să devină cunoscută drept una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Romania.

Lacul Ursu este cel mai cunoscut dintre lacurile helioterme ale stațiunii Sovata. De asemenea, care este și unicul lac helioterm din Europa și cel mai mare astfel de lac din lume.

Sovata oferă mai multe hoteluri spre închiriere, în cazul în care nu aveți cazare

Fenomenul heliotermic (acumulare de energie termică) se referă la faptul că încălzirea apei se datorează căldurii emise de soare. Razele solare trec prin apa dulce de la suprafața lacului și se acumulează în apa sărată, mărindu-i continuu temperatura, potrivit vacanteinspirate.com.

Astfel că, dacă ajungeți la Sovata, nu ezitați să vizitați acest lac, dar și alte lacuri din împrejurimile Lacului Ursu

Ce se poate vizita în Sovata

-Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”

-Biserica ortodoxă de lemn „Schimbarea la Față”

-Sunt 6 lacuri sărate în Sovata

-Lacul Ursu este cel mai mare dintre toate, urmat apoi de Aluniș, Mierlei, Roșu, Negru și Verde.

-Lacurile cu apa dulce sunt Paraschiva și Tivoli. Nu este greu să ajungi la ele, iar peisajul este de vis.

– multe hoteluri din Sovata oferă servicii complete, piscină, saună, masaj, fitness, tratamente

– Puteți ajunge la Muntele de Sare, care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde.

– Puteți face turul stațiunii cu trenulețul, un mod plăcut de a vizita stațiunea

-În satul Câmpu Cetății există o păstrăvărie, un han turistic, situat într-o zonă foarte pitorească, unde se poate servi pește proaspăt.