Ce poți face în minivacanța de Sf. Maria în București. Programul complet al activităților

Andra Daoud 13.08.2022, 15:00
Ce poți face în minivacanța de Sf. Maria în București. Programul complet al activităților

Minivacanța de Sfânta Maria este prilej pentru mulți români să plece fie la mare, fie la munte. Mulți au luat cu asalt drumurile încă de vineri seară, urmând a se bucura de trei zile de relaxare. Există însă numeroase posibilități de distracție și pentru cei care au rămas în București. Ce pot face locuitorii Capitalei în acest weekend prelungit.

Ce să faci în minivacanța de Sfânta Maria în București

Dacă sunteți bucureșteni și nu ați plecat nicăieri în acest weekend prelungit, trebuie să știți că vă puteți bucura de relaxare și activități plăcute și în oraș. Este ultimul weekend al verii din programul „Străzi deschise”, cu activități recreative și sportive pe Calea Victoriei și, respectiv, pe Șoseaua Kiseleff, urmând ca programul să fie reluat în luna septembrie.

Astfel, sâmbătă și duminică, pe 13 și 14 august, Calea Victoriei (între Piața Victoriei și Splaiul Independenței) și Șoseaua Kiseleff (între strada Arhitect Ion Mincu și strada Monetăriei) sunt închise circulației mașinilor și destinate doar pietonilor, între orele 9.00 și 22:00.

Weekend-ul acesta, la „Străzi deschise”, se desfășoară și campania de conștientizare a schimbărilor climatice „One Minute Older”. De asemenea, cei pasionați de pictură pe vitralii sunt așteptați în fața magazinului Romartizana de pe Calea Victoriei, unde pictorul de icoane bizantine Liviu Balâc va susține un atelier.

Teatrul Masca va fi prezent duminică, în fața Muzeului de istorie, cu cele mai cunoscute statui vivante pe care le are în portofoliu. Iubitorii de spectacol trebuie să știe că, pe 13 august, de la ora 20:00, în zona Bisericii Kretzulescu, va avea loc spectacolul de dans contemporan The Last Raid of Humankind” (Ultimul atac al umanităţii). Duminică va avea loc un alt spectacol, care îmbină muzica instrumentală și dansul contemporan: „riTM – Bucharest Session”, se va desfășura la aceeași oră și în același loc duminică, 14 august.

Ce poti face in minivacanta de Sf. Maria in Bucuresti. Programul complet al activitatilor
Calea Victoriei si Soseaua Kiseleff sunt pietonale in acest weekend

Festivalul Summer Well se desfășoară la Buftea

Tot în acest weekend are loc și festivalul Summer Well 2022, în incinta Domeniului Știrbey, din Buftea. Autoritățile locale estimează că vor participa aproximativ 15.000 de persoane, iar festivalul și-a deschis porțile de vineri, 12 august. Zeci de artiști consacrați vor urca pe cele patru scene amplasate la Buftea, până duminică, 14 august inclusiv.

Pe lângă muzică, organizatorii le oferă participanților și alte activități: cinematograf în aer liber, plimbări cu tiroliana, demonstrații de live cooking, expoziții cu vânzare, precum și numeroase puncte unde se servesc băuturi și mâncăruri.

„Facem în fiecare an eforturi să aducem în premieră artiști importanți pe scenele festivalului. Faptul că Arctic Monkeys vor cânta anul viitor la Summer Well reprezintă un eveniment muzical major al verii viitoare și răspunsul la cerințele venite de-a lungul anilor din partea publicului nostru. În orice sondaj pe care l-am făcut în ultimii ani, Arctic Monkeys au fost mereu artiștii de pe primul loc în topul preferințelor.”, a spus John Varbiu, unul dintre organizatorii Summer Well.

Urmăriți Impact.ro și pe