Ce poți face de Sărbători la doar o oră distanță de București. Oferta pentru ziua de Crăciun sau cea de Revelion

Daniela Alexandru 23.12.2022, 14:16
Ce poți face de Sărbători la doar o oră distanță de București. Oferta pentru ziua de Crăciun sau cea de Revelion

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre puținele momente în care ne putem relaxa și putem fi împreună cu cei dragi pentru mai multe zile. Ca de fiecare dată Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” (CNMCD) din Târgoviște s-a gândit la vizitatorii săi și anul acesta, în perioada sărbătorilor de iarnă, își deschide porțile pentru turiștii care doresc să petreacă o zi sau mai multe în fosta capitală a Țării Românești.

Curtea Domnească din Târgoviște și muzeele din oraș sunt deschise de Crăciun și de Revelion

La doar o oră de mers cu mașina de București,  cei care doresc să aibă parte de o minivacanță neaglomerată, dar plină de surprize și încărcată de istorie pot veni să viziteze Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești pentru mai bine de 300 de ani.

Porțile Curții Domnești, unde au urcat pe tron domnitori precum Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân sau Constantin Brâncoveanu, sunt deschise pentru turiști atât în ziua de Crăciun, cât și pe 31 decembrie sau 1 ianuarie. De fapt, CNMCD Târgoviște anunță că în întreaga perioadă dedicată sărbătorilor muzeele sunt deschise.

„Programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 25 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, este următorul: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi – deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00, iar Pestera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 – 16:00.”

Ansamblul Monumental Curtea Domnească
Ansamblul Monumental Curtea Domnească

Ce mai poți admira

În cadrul Curții Domnești va fi deschis, în plus de Turnul Chindiei, simbolul orașului, și de Biserica Mare Domnească, ctitorie a lui Petru Cercel, și Muzeul Tiparului și a Cărții Vechi Românești, unde copiii, dar și adulți pot afla cum a evoluat scrisul și instrumentele de scris de-a lungul vremii.

Nostalgicii regimului comunist sau cei care pur și simplu vor să vadă locul unde au fost judecați și apoi uciși soții Ceaușescu au șansa să viziteze, la exact 33 de ani de la evenimentele din 1989, Muzeul „Metamorfozele unui loc al memoriei”, aflat lângă gara din oraș.

De asemenea, iubitorii de munte pot face o mică excursie spre stațiunea Peștera – Padina, unde pot vedea Peștera Ialomiței, cunoscută și sub numele de Peștera Ialomicioarei, Peștera Schitului, Peștera Schitului Ialomița sau Peștera Regilor și este cea mai vizitată din Munții Bucegi reprezentând unul din principalele puncte de mare interes pentru turismul dâmbovițean. Toate potecile, venind de la Vârful Omu, Babele, Vârfu cu Dor, Bran, te conduc către acest punct turistic.

Detalii despre evenimentele care au loc în timpul sărbătorilor de iarnă puteți afla și din aplicația Târgoviște City a Primăriei Târgoviște, dar și din aplicația Consiliului Județean Dâmbovița.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe