Ce pensie încasează lunar Maria Ciobanu, după o viață petrecută pe scenă. Mulți se așteptau la altă sumă

Diana Radu 15.02.2020, 13:30
Ce pensie încasează lunar Maria Ciobanu, după o viață petrecută pe scenă. Mulți se așteptau la altă sumă

Maria Ciobanu încasează de la stat după o viață petrecută pe scenă o sumă infirmă, iar în situația cântăreței de muzică populară se mai află o seamă de nume răsunătoare, precum Maria Dragomiroiu. Iată ce pensie are Maria Ciobanu.

Ce pensie încasează lunar Maria Ciobanu de la statul român

Cântăreața de muzică populară are 81 de ani și locuiește în America de câțiva ani, astfel aceasta are și cetățenie americană, ceea ce înseamnă că beneficiază și de o pensie din partea statului american. Probabil, Maria Ciobanu primește din România o pensie ce nu depășește 1.200 de lei, în timp ce din partea statului american încesează o pensie de 1.000 de dolari.

maria ciobanu, pensie, statul roman, statul american
Ce pensie încasează lunar Maria Ciobanu de la statul român

Chiar dacă peste Ocean, Maria Ciobanu duce o viață mult mai bună și primește o pensie mult mai mare, artista se gândește să se întoarcă în țara sa natală.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu s-a născut pe 3 septembrie 1937, Roșiile, județul Vâlcea și este una dintre cele mai cunoscute interprete de folclor românesc. Repertoriul artistei cuprinde peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV: „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei…”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică”, „Roată, roată…” ș.a.m.d. A fost căsătorită cu Ion Dolănescu, împreună cu care are un fiu, Ionuț Dolănescu.

Ionuţ Dolănescu, fiul Mariei Ciobanu și al regretatului artist Ion Dolănescu, duce o viață de lux în America. Artistul are o sumă impresionantă în conturi, care a fost estimată la peste un milion de euro. Cu toate că cântărețul câștigă sume colosale de pe urma concertelor susținute, acesta a dat întotdeuna dovadă de modestie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI