Ce pensie are Cornel Dinu, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Nu este dintre cele nesimțite”

Marian Cărăvan 22.05.2020, 13:46

Cornel Dinu, omul care este de-o vârstă cu Dinamo, echipă pentru care a jucat aproape 500 de meciuri, nu a mai rezistat și a răbufnit, nemulțumit de pensia pe care o are, după, spune el, 40 de ani la Dinamo, în funcții de conducere.

Nemulțumirea lui Cornel Dinu, după o viață la Dinamo

Cornel Dinu este născut în anul în care s-a înființat Dinamo, echipă alături de care a cucerit o mulțime de trofee, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Ajuns la o vârstă venerabilă, se apropie de 72 de ani, pe care îi va împlini pe 2 august, Cornel Dinu are o mare nemulțumire și a răbufnit. Legenda dinamovistă consideră că i se face o mare nedreptate, din cauza pensiei pe care o primește. Dinu consideră că merită mult mai mult decât cei 6.200 de lei pe care îi primește în prezent, întrucât a avut și funcții de conducere la Dinamo. Dar nu s-a limitat doar la a-și spune oful, ci a trimis săgeți către alte personalități din lumea sportului, care au trecut pe la Dinamo și au pensii mult mai mari.

„Pensia mea nu este dintre cele nesimțite. Eu am ieșit pe vechiul sistem de pensionare, în 2003, cu 5.000 de lei, și acum pensia mea a ajuns la 6.200 de lei… Eu am avut 40 de ani la Dinamo, cu funcții de conducere…

Și doamna Lipă, și doamna Monica Iagăr, care au stat trei-patru ani președinte la Dinamo, au ieșit la pensie cu 12.000 de lei. Și n-au nici jumătate din anii mei în Ministerul de Interne. Dreptate mioritică… Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”, a declarat Cornel Dinu pentru Fanatik.

Cornel Dinu omite însă un amănunt important: Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, și a fost de 25 ori campioană a României.

Performanțele lui Cornel Dinu

Cornel Dinu a fost declarat Cetățean de Onoare al Bucureștiului la data de 14 noiembrie 2019. La momentul respectiv, administrația l-a prezentat în proiectul de hotărâre drept antrenor la Steaua București, ceea ce a stârnit un val de critici, dar și hohote de râs. Ulterior, proiectul de hotărâre a fost retras de pe site-ul instituției conduse de Gabriela Firea, pentru a fi republicat în varianta corectă. Cornel Dinu este și Cetățean de Onoare al Municipiului Târgoviște, localitatea natală.

Cel poreclit „Procurorul” a cuecrit 8 trofee ca jucător la Dinamo, șase titluri de campion (1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983) şi două Cupe ale României (1968, 1982). De-a lungul carierei a bifat 487 de meciuri în tricoul lui Dinamo, în toate competițiile, reușind să marcheze 56 de goluri.

„Mister” s-a remarcat și ca antrenor al echipei din Ștefan cel Mare, cu două titluri (2000, 2002) şi trei Cupe ale României (2000, 2001, 2002).

Urmăriți Impact.ro și pe