Ce pensie a ajuns să câștige lunar soția lui Ion Iliescu. Suma i-a luat prin surprindere pe mulți

Diana Radu 19.02.2020, 13:49
Ce pensie a ajuns să câștige lunar soția lui Ion Iliescu. Suma i-a luat prin surprindere pe mulți

Soția lui Ion Iliescu, fostul președinte al României a fost întotdeauna o prezență discretă și a evitat pe cât posibil aparițiile publice. Însă, recent Nina Iliescu a făcut o excepție de la regulă, după ce s-a vehiculat că ar încasa o pensie lunară colosală. Soția lui Iliescu a ținut să clarifice lucrurile și a făcut publică suma pe care o încasează lunar de la stat.

Ce pensie încasează lunar soția lui Ion Iliescu

Nina Iliescu, în vârstă de aproape 90 de ani a făcut public talonul său de pensie din anul 2018, pe blogul lui Ion Iliescu, pentru a le demonstra tuturor că nu încasează o pensie colosală, așa cum s-a tot vehiculat. Potrivit talonului, soția fostului președinte Ion Iliescu încasează lunar de la stat suma de 2.143 RON

”Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a specificat Nina Iliescu pe blogul lui Ion Iliescu, aceasta fiind unica sa intervenție, menită să pună capăt zvonurilor despre pensia astronomică pe care ar primi-o.

ion iliescu, sotia lui ion iliescu, nina iliescu, pensie
Ce pensie încasează lunar soția lui Ion Iliescu. Sursă foto: Viva

Despre Nina Iliescu nu se cunosc foarte multe aspecte ale vieții sale. Știm doar că a fost inginer de profesie, un parcurs profesional care, de cele mai multe ori este destinat și ales de către bărbați. A fost cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

De când Ion Iliescu a preluat puterea, Nina i-a fost alături mereu, deși a traversat la rândul ei câteva momente grele de-a lungul vieții. Fostul șef al statului și soția sa nu au avut copii și asta pentru că fosta primă doamnă a României a avut trei sarcini toxice, după cum spunea chiar Ion Iliescu într-un interviu. Întrebat în 2011 dacă și-a dorit copii, Ion Iliescu a răspuns: „Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”.

Urmăriți Impact.ro și pe