Ce pățea în adolescență Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision. „M-a afectat foarte tare”

Beatrice Dumitru 13.02.2023, 16:06
Ce pățea în adolescență Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision. „M-a afectat foarte tare”

România și-a ales reprezentatul pentru Eurovision 2023. Theodor Andrei, în vârstă de 18, a câștigat selecția națională a concursului cu piesa „D.G.T. (Off and on)” și va merge la Liverpool. Tânărul a făcut o mărturisire despre ce pățea în copilărie la școală, lucru care l-a afectat foarte mult.

Ce a pățit Theodor Andrei în școală

Piesa lui Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”, a fost ce mai votată de public dintre cele 12 ajunse în finală și va reprezenta România la Liverpool, acolo unde se va desfășura Eurovision 2023. În total, au fost exprimate telefonic și online peste 36.500 de voturi. Concursul internațional va avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, semifinalele, respectiv 13 mai 2023, finala.

Theodor Andrei este extrem de fericit că va reprezenta România la Eurovision, dar nu a uitat de momentele grele cu care s-a confruntat în copilărie. Acesta a mărturisit că a fost victima bullying-ului și că a fost agresat la școală.

Ce pățea în adolescență Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision. „M-a afectat foarte tare”
Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool.

Eu am fost câțiva ani, în școală, victima bullying-ului și nu o zic ca să mă victimizeze și mai tare… Au fost niște lucruri care pe mine m-au afectat foarte tare. Spun neironic. De aceea, am scris și un musical, care sper să aibă în curând premiera, Aripile jos”, a declarat Theodor Andrei, după ce a câștigat Selecția Națională Eurovision, la conferinței de presă de la sediul TVR.

„Cred că este o muzică cum nu a mai fost la Eurovision”

Întrebat care sunt atuurile sale, Theodor Andrei crede că personalitatea lui este cel mai mare atuu și, de asemenea, consideră că muzica sa va fi ceva nou la concursul Eurovision de la Liverpool.

Atuul principal cred că este personalitatea. Cred că este o muzică cum nu a mai fost la Eurovision și cu atât mai mult, nu a fost din partea țării noastre. Piesa aceasta, pe care atât de mulți au votat-o, „Degete”, pune în scenă o problematică foarte validă. Este vorba de un război între rațiune și instinct. Poți să o iei ca pe o dispută permanentă între siguranță și pasiune. Poate să fie exact ideea aceea de rău necesar pe plan amoros, în care te întorci la nesfârșit la ceva, la care știi și tu că te distruge încet”, a mai spus tânărul, potrivit VIVA!

Theodor Andrei a vorbit și despre ideea din spatele show-ului pe care l-a prezentat la selecția națională a Eurovision România și a spus că și-a dorit să facă ceva metaforic pentru că este momentul pentru ceva diferit la competiția muzicală.

Am vrut să fac ceva metaforic, ceva care să treacă de bariera aceasta a ecranului. Să nu fie doar un alt dans la Eurovision, o altă piesă, un alt decor ingenios. Am vrut să fac ceva care să treacă de bariera ecranului și să ajungă mai mult ca o poveste. Am încercat să îmbin toate lumile artistice în trei minute, ceea ce este dificil. Dar, dacă te uiți atent care e melodia, care nu e ușoară, poți să te uiți și vezi dansul, care e făcut de echipa mea de dansatori”, a adăugat Theodor Andrei.

Reprezentantul României la Eurovision 2023 a împlinit 18 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. El a mai câștigat Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu’ 2022 și Marele Trofeu al Festivalului Alexandria Pop Fest’ 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...