Ce nu e bine să faci când împrumuți bani. Mesajul părintelui Calistrat către credincioși: “Este cel mai mare blestem!”

Nicu Stan / 05.04.2021, 08:03
Ce nu e bine să faci când împrumuți bani. Mesajul părintelui Calistrat către credincioși: “Este cel mai mare blestem!”

Ce nu e bine să faci când împrumuți bani. Mesajul părintelui Calistrat către credincioși. Ce trebuie să faci neapărat, dacă te găsești în situația asta, citește în articolul de mai jos.

Părintele Calistrat, despre cei care împrumută bani și nu-i mai dau înapoi. ”Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut”

S-a aflat ce nu e bine să faci când împrumuți bani. Mesajul părintelui Calistrat către credincioși va pune pe gânduri pe mulți dintre ei.

Există un anume blestem al banului nemuncit, respectiv al banului împrumutat și care nu este dat înapoi. Părintelele Calistrat a povestit ce pățesc aceia care iau cu împurumut și nu mai returnează banii.

Parintele Calistrat ne invata sa returnam banii imprumutati
Parintele Calistrat ne invata sa returnam banii imprumutati

Câți prieteni virtuali are părintele Calistrat

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi este cunoscut pe internet pentru predicile sale de pe Facebook, acolo unde este urmărit de aproximativ un milion de fani. Acolo, preotul postează predici în care vorbește despre învățăturile Bibliei dar cu cuvinte pe înțelesul tuturora.

Într-o astfel de predică părintele Calistrat a vorbit despre cei care împrumută bani și nu îi mai dau înapoi. Prietenii virtuali i-au dat mare atenție, întrucât mulți, în aceste timpuri, se regăsesc în această situație.

Există un fel de blestem al banului împrumutat și nereturnat

”Să ţineţi minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi.

Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul. Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: „Ăla are atât!”;”Ăla are atât!” se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ încât uită că trebuie să-i dea înapoi. Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că va legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!”, a spus Părintele Calistrat.

Părintele Calistrat a fost infectat cu coronavirus

Părintele Calistrat a povestit că a fost infectat cu virusul ucigaș și a povestit cum au fost pentru el zilele pe care le-a petrecut internat în spital.

”Am stat duminică până la ora 3 cu oamenii, dar la predică am sesizat că am o tuse necontrolabilă. Am luat ca orice țăran 2 paracetamol cu ceai și am văzut că tusea se intensifică și am cerut părerea doctoriței de familie. Doctorița mi-a spus să fac un test de COVID. La prima oră am aflat că este pozitiv, neavând simptomele astea de care se vorbește. Am avut o stare de tuse și am și început imediat să iau medicamente.

Când a scăpat părintele Calistrat de problemele aduse de coronavirus

Luni spre seară s-a oprit și tusea. Nu am mai avut nicio problemă, am văzut tot felul de replici de genul între viață și noapte, astea erau povești nemuritoare. Mi-a spus doctorița de acolo că nu este voie cu telefonul dar am spus că am nevoie să mai dau câte un mesaj. Le-am spus celor de acasă că sunt bine, am avut o stare perfect normală. Am stat în spital până la testul negativ, pentru a nu îl transmite cuiva”, a povestit părintele Calistrat la Sinteza Zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI