Ce mesaje i-au transmis românii lui ION, consilierul lui Nicolae Ciucă. Cetățenii și-au exprimat dorințele

Badea Violeta 12.03.2023, 22:27
Ce mesaje i-au transmis românii lui ION, consilierul lui Nicolae Ciucă. Cetățenii și-au exprimat dorințele

În prima zi a lunii martie, premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat românilor pe Ion, primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. De atunci, acesta a reușit să strângă circa jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la cetățeni. Iată ce doleanțe au avut oamenii!

Ion a aflat ce vor românii. Consilierul lui Nicolae Ciucă a primit mesajele cetățenilor

Românii au făcut cunoștiință cu Ion în prima zi a acestei luni. De atunci, cetățenii nu au ezitat să-i transmită acestuia nemulțumirile pe care le au. Conform unui comunicat al Ministerului Culturii, principalele subiecte de discuţie cu Ion au vizat îmbunătățirea sistemului de educație și de sănătate.

De asemenea, oamenii au mai transmis preocuparea lor privind salariile şi pensiile mici, în contextul inflaţiei şi al preţurilor tot mai mari, atât la alimente cât şi pentru medicamente şi serviciile medicale.

În plus, în ceea ce priveşte condiţiile de viaţă din oraşele mari, românii au trimis o serie mesaje legate de modul de administrare a domeniului public, „exprimându-şi dorinţa pentru mai multe parcuri şi spaţii verzi, piste de biciclete, dar şi pentru fluidizarea traficului din marile oraşe, pe primele locuri pentru feedback fiind Bucureşti, Braşov şi Ploieşti”, se arată în comunicat.

Citește și Momentul în care premierul Nicolae Ciucă vorbește cu robotul Ion. Ce rol va avea în fruntea Guvernului. „Folosește inteligența artificială”!

Premierul Nicolae Ciuca, dat de gol dupa dialogul cu robotul ION
Premierul Nicolae Ciuca in dialog cu robotul Ion

Ce alte teme au fost abordate de români în interacţiunea lor cu Ion

Totodată, cetățenii au abordat teme legate de protecţia mediului, a pădurilor, gestionarea deşeurilor şi combaterea corupţiei în interacţiunea lor cu consilierul lui Nicolae Ciucă.

Amintim că Ion a fost prezentat în ședința de guvern din data de 1 martie. De altfel, acesta este primul consilier onorific al prim-ministrului Ciucă care foloseşte inteligenţă artificială. Atunci, premierul a și dialogat puțin cu Ion. Mai întâi, oficialul l-a invitat să se prezinte, după care l-a întrebat cum pot românii să-l învețe.

Însă, robotul nu este gata încă și nu răspunde întrebărilor utilizatorilor. Pe data de 10 martie, șeful companiei care l-a creat pe Ion a mărturisit că dialogul cu Nicolae Ciucă din 1 martie a fost regizat.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă, dat de gol. Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul discuției cu robotul ION!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...