Ce le aduceau generalii lui Ceaușescu jucătorilor de la Steaua pe vremea comunismului. ”Doar nu era să stăm la coadă”

Nicu Stan 20.05.2021, 09:38
Ce le aduceau generalii lui Ceaușescu jucătorilor de la Steaua pe vremea comunismului. ”Doar nu era să stăm la coadă”

Ce le aduceau generalii lui Ceaușescu jucătorilor de la Steaua pe vremea comunismului. Ștefan Iovan a recunoscut tot, ce viață duceau fotbaliștii în vremea comuniștilor.

Ce viață aveau jucătorii Stelei pe timpul lui Ceaușescu. ”Știau cât de importanți eram și aveau grijă de noi”

S-a aflat ce le aduceau generalii lui Nicolae Ceaușescu jucătorilor de la Steaua pe vremea comunismului. Ștefan Iovan spune că a trăit bine pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, că avea tot ce-și dorea, inclusiv facilități, pentru că era fotbalist la clubul Steaua.

Astfel, fostul fundaș dezvăluie că de Sărbători generalii Armatei Române le aduceau produse de vânat, fiind privilegiați ai sistemului comunist.

Fotbaliștii Stelei nu stăteau la coadă niciodată

”Eu cred că vremurile alea nouă ne-au prins bine. Nouă, jucătorilor. Eu m-am ferit s-o spun până acum, dar o spun. Noi mai aveam niște facilități. Adică lumea stătea la coadă, dar noi nu puteam pentru că pierdeam timp prin piețe, și atunci veneau cu produse…

La unele sărbători generalii vânau fazani, iepuri și primeam și noi câte unul, doi. Știau cât de importanți eram și aveau grijă de noi din punctul ăsta de vedere. Nu puteam noi să stăm la cozi interminabile”, a declarat Ștefan Iovan, potrivit gsp.ro.

Stefan Iovan, fundas Steaua 1986
Stefan Iovan, fundas Steaua 1986

Ce au primit jucătorii Stelei după ce au câștigat finala Cupei Campionilor Europeni

De asemenea, fostul fotbalist a dezvăluit că după finala cu Barcelona, jucătorii Stelei au primit câte o mașină ARO.

”L-am vândut la Alba Iulia. Avea numerele galbene. Chiar dacă toată lumea spunea că e la mâna a doua, era bine făcut, era nou, nu era recondiționat. Se vindea foarte bine. Un ARO pe vremea aia era cât o vilă bună în Primăverii. Vreo 250.000 de lei, l-am dat unui cioban, că ei aveau bani, ei aveau nevoie de mașini de teren”, a mai dezvăluit Ștefan Iovan.

Ce a făcut Ștefan Iovan cu cadoul primit

Fostul jucător al Stelei a dezvăluit ce a făcut cu banni obținuți din vânzarea mașinii primite cadou. A vândut-o imediat.

”Mi-am luat imediat un apartament și când aveam vacanțe mergeam la munte și la mare. Nu câștigam enorm, primeam doar la rezultatele fantastice. Pe parcursul campionatului aveam prime mici. Un video primeam doar prin “sferturile” Cupei Campionilor, atunci începeau bonusurile. Cum mie mi-a plăcut viața, banii s-au dus pe ici-pe colo”, a amintit Ștefan Iovan.

Ștefan Iovan, mândru de ce a făcut în viață

Fobaliștii nu erau așa de bine plătiți cum sunt acum, dar chiar și așa lui Ștefan Iovan nu îi pare rău de nimic din ce a făcut, ba chiar este mândru.

”Lumea să nu mi-o ia în nume de rău, dar noi am făcut bine și am mulțumit!”, a conchis Ștefan Iovan.