Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulaţie triunghiular cu o bulină neagră în mijloc. Prea puţini sofieri ştiu, din păcate

Badea Violeta 02.02.2022, 12:59
Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulaţie triunghiular cu o bulină neagră în mijloc. Prea puţini sofieri ştiu, din păcate

Pe șoselele din țara noastră există un semn de circulație, care de cele mai multe ori îi pune pe gânduri pe conducătorii auto. Este vorba despre triunghiul roșu cu bulina neagră. Acesta a fost introdus în Codul Rutier începând cu anul 2014, dar reprezintă încă o enigmă pentru unii dintre șoferi. Iată ce înseamnă acesta, de fapt!

Ce semnifică semnul de circulaţie triunghiular cu o bulină neagră în mijloc

Un semn de circulație des întâlnit pe străzile din țara noastră este triunghiul roșu cu o bulină neagră în mijloc. De regulă, acesta apare în intersecțiile și drumurile fără vizibilitate, mai exact în locurile unde s-au produs, de-a lungul timpului, foarte multe accidente.

În București, de exemplu, există peste 33 de zone în care aveau loc astfel de evenimente nefericite, așa că semnul a fost montat în toate aceste locuri.

De altfel, indicatorul se regăsește și în intersecția în care și-a pierdut viața artistul Teo Peter, mai exact între strada Polonă și Dacia.

Ulterior, acesta a fost amplasat și în alte orașe din țară. De pildă, triunghiul roșu cu bulină neagră a apărut și pe Dealul Feleacului din Cluj, acolo unde nouă oameni și-au pierdut viața și 10 au fost răniți, în tot atâtea accidente.

De asemenea, acest indicator care îi avertizează pe soferi că există un risc crescut de accidente a fost montat în majoritatea țărilor din Europa. În unele state, semnul este însoțit de un panou pe care scrie „accident black spot”.

Ce indica semnul de circulatie triunghiular cu o bulina neagra
Ce indica semnul de circulatie triunghiular cu o bulina neagra

Triunghiul roșu cu bulină neagră, semnul de circulație care îi pune în dificultate pe șoferi

Semnul de circulație cu triunghi roșu și bulină neagră îi avertizează pe șoferi că urmează o zonă cu risc ridicat de accident.

Concret, acesta indică un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani consecutivi, s-au înregistrat cel puțin zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau rănite grav.

Așadar, cei care văd un astfel de indicator sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare, să fie atenți și să evite efectuarea oricărei manevre riscante.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...