Ce înseamnă, de fapt, S Line, S sau RS la marca Audi. Care este adevărata semnificație

Emanuela Pană 12.09.2021, 21:12
Ce înseamnă, de fapt, S Line, S sau RS la marca Audi. Care este adevărata semnificație

Mulți șoferi sunt confuzi atunci când vine vorba despre modele S sau RS de la Audi, ca să nu mai amintim și despre siglele S Line, care își fac apariția peste noapte pe anumite modele pe care producătorii doresc să le „îmbunătățească“. Prin urmare, haideți să descoperim împreună care este adevărata semnificație pentru S Line, S sau RS la marca Audi.

Ce înseamnă S Line, S sau RS la marca Audi

Așa cum BMW are M Sport, iar Mercedes are AMG, și Audi are S Line, un pachet de design și finisaje care conferă modelelor Audi un aspect mai sportiv și mai puternic. Se pare că fiecare producător de mașini are un nivel de asamblare în gama sa care face mașina să pară mai sportivă, având performanțe mai ridicate. Audi are linia S, după mașinile sale performante, „S“ – S3, S4 și așa mai departe. Aceste modele sunt extrem de populare mai ales în Marea Britanie, unde poți vedea mai multe modele Audi în linie S pe drum decât în orice altă țară. Pentru drumurile din România, însă, n-am îndrăzni să spunem că sunt ideale.

Dacă îți plac mașinile și obișnuiești să le admiri în trafic pe cele cu adevărat deosebite, atunci este puțin probabil să nu fi văzut măcar o dată pe drumurile din România un Audi S sau RS. Modelele Audi S și RS sunt o gamă de versiuni de înaltă performanță a anumitor modele de mașini ale companiei germane de automobile Audi AG, care se concentrează în principal pe performanțe sporite „sport“.

Producția de mașini Audi „S“ a debutat în anul 1990, cu S2 Coupé, în timp ce prima mașină „RS“ a apărut patru ani mai târziu, cu Audi RS 2 Avant. De-a lungul anilor au fost produse numeroase modele „S“, din majoritatea gamelor de modele principale ale Audi. Mașinile pot fi ușor recunoscute după insignele lor „S“, dar și după liniile de accentuare unice de pe grătarele din față și de pe partea din spate, în loc de litera „A“ în desemnarea numerelor.

Toate modelele Audi S Line sunt echipate standard cu sistemul de tracțiune integrală quattro Audi, motoare cu combustie internă unice, frâne mai mari și mai puternice, sisteme de suspensie mai rigide, caroserie suplimentară la exterior și garnituri interioare din fibră de carbon. Toate acestea le deosebesc de „frații“ lor din gama respectivă de modele.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, AMG la autoturismele Mercedes-Benz

Care este adevărata semnificație

Audi Sport GmbH, filială privată de înaltă performanță a AUDI AG, creează versiuni de performanță și mai ridicate, cunoscute prin badging-ul lor „RS“. În cazul în care vă intrebați de la provin inițialele „RS“, ei bine, trebuie să știți că acestea sunt preluate din limba germană – RennSport – tradus literal ca „sport de curse“.

Ce înseamnă S Line, S sau RS la mașinile Audi. Asta e adevărata semnificație
Ce înseamnă S Line, S sau RS la mașinile Audi. Asta e adevărata semnificație

RS este cel mai înalt nivel de finisare „de top“ al Audi, poziționat distinct deasupra nivelului de specificații „S“ („Sport“) al gamei de modele obișnuite Audi. Altfel spus, toate mașinile RS sunt pionierele unora dintre cele mai avansate tehnologii și abilități inginerești ale producătorului german și, prin urmare, sunt considerate de unii ca „vehicule halo“.

Mașinile Audi RS sunt unele dintre cele mai puternice vehicule oferite vreodată de Audi, precum și de R8. Este leste de înțeles că aceste modele sport, care rivalizează cu supermașini de la alți producători, vin la pachet cu prețuri extrem de mari. Toate modelele RS de la Audi prezintă cea mai nouă tehnologie, reprezentând vârful de gamă oferit de producător. Acestea sunt dezvoltate de Audi Sport și sunt construite la uzina din Neckarsulm.

Modelele RS de la Audi sunt rivale pentru modelele construite de BMW M sau Mercedes – AMG. În timp ce Audi RS 5 este un rival pentru BMW M4, Audi RS 6 este un rival pentru modele ca BMW M5 sau Mercedes – AMG E63.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...