Ce înseamnă dacă te uiţi la ceas la 13:13, de fapt. Explicaţia, una neaşteptată

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 07.09.2021, 23:28
Ce înseamnă dacă te uiţi la ceas la 13:13, de fapt. Explicaţia, una neaşteptată

Chiar dacă nu înțelegem pe deplin, suntem înconjurați de simboluri cu semnificații și energii diferite, ce au puterea de a prevesti anumite evenimente sau de a amplifica anumite senzații sau sentimente. Poate este greu de crezut, dar se spune că până și orele intră în această categorie. Află ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 13:13 și ce ar putea să ți se întâmple dacă dacă vezi în repetate rânduri această oră.

Semnificația nebănuită – ce se întâmplă dacă te uiţi la ceas la 13:13

Verificarea orei este deja un gest reflex pentru cei mai mulți dintre noi. În unele perioade ale vieții, este posibil să observăm că ne uităm la ceas, zi de zi, la exact aceeași oră, fără să ne dăm seama ce semnificație se ascunde în spatele acestui lucru.

Aproape de când omul a început să măsoare timpul, să împartă ziua în cele 24 de segmente a câte 60 de minute, a început să se vorbească despre semnificația orelor, în mai multe culturi. Ba chiar mai mult de atât, există unii oameni cărora li se poate schimba schimba chiar și starea de spirit atunci când le privesc.

Dar ce înseamnă „dacă te uiți la ceas la ore fixe”, așa cum se spune în popor? Teoria lui Pavlol susține că, dacă o persoană se uită într-o zi la o anumită oră, aceasta avea tendința de a se uita și în următoarea zi la ceas, tot la aceeași oră. Explicația ar fi legată de ceasul biologic, care se va adapta, iar în urma acestui lucru, acea persoană va avea posibilitatea de a se uita la ora indicată și să observe un fenomen inedit, unic.

Ce înseamnă dacă te uiţi la ceas la 13:13

Starea de spirit, o influență importantă

Ora 13:13 ar fi, de fapt, un semnal de alarmă ce ne semnalează necesitatea controlului asupra stării emoționale. Alte interpretări susțin că dacă privești ora 13:13 de mai multe ori, vei vorbi în curând cu persoana iubită.

Dublura „13” este și un semn că ar trebui să cauți noul (piese, filme sau restaurante noi), adică noi modalități de a-ți trăi viața de zi cu zi. Pe de altă parte, unor oameni care observă ora 13:13 de mai multe ori, le intră în subconștient o teamă, din cauza numărului care se spune că aduce ghinion.

Chiar dacă numărul „13” este legat, în cultura europeană, de ghinion, acest lucru nu este valabil în toate părțile lumii. Pentru japonezi, 13 este asociat cu norocul, fiind cel care deschide o nouă ușă în viața unei persoane. În acest context, ora 13:13 poate reprezenta și faptul că vei avea parte de noroc sau lucruri bune într-o nouă activitate sau un nou proiect.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...