VIDEO EXCLUSIV

Ce i-a spus Angela Similea lui Dan Negru la prima lui emisiune TV: „Îi port recunoștință, ea m-a aruncat în lumea televiziunii”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 26.10.2022, 14:20
Ce i-a spus Angela Similea lui Dan Negru la prima lui emisiune TV: „Îi port recunoștință, ea m-a aruncat în lumea televiziunii”. VIDEO EXCLUSIV

Dan Negru nu este o persoană mondenă, dar marți seara a fost obligat să bifeze primul lui eveniment. Mai exact, vedeta Kanal D a pierdut un pariu și a venit la Gala Premiilor Radar de Media, unde a fost câștigător la categoria “Personalitatea anului”. A pierdut de mult numărul premiilor cu care a fost recompensat de-a lungul carierei sale. Despre persoana care i-a prezis un viitor strălucit în televiziune, a doua carte pe care o va lansa cu părintele Necula, prietenia cu Florin Piersic și cea mai mare dorință a lui pe plan personal, ne-a povestit Dan Negru în interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro.

Ce i-a spus Angela Similea lui Dan Negru la prima lui emisiune TV

Ai pierdut cumva un pariu? Ne vedem la primul tău eveniment monden, tu care nu ești o astfel de prezență…

Am pierdut un pariu, da, dar nu pot să spun acum cu cine. Am pierdut un pariu luna trecută și acum plătesc. Dar mă bucur, mă onorează prezența aici.

Felicitări pentru premiu!

Mi s-a spart. Premiul pentru personalitatea anului am înțeles, ceva de genul ăsta. Anul ăsta? M-am gândit care: 2000, 1999, 1998…?

Ce i-a spus Angela Similea lui Dan Negru la prima lui emisiune TV
Ce i-a spus Angela Similea lui Dan Negru la prima lui emisiune TV

Mai ții minte câte premii ai luat de-a lungul timpului?

Am fost răsfățat cu premii, mulțumesc lui Dumnezeu, să știi că smerenia e importantă, modestia e cea mai important în lumea asta.

Dăm timpul înapoi, când ai debutat pe micul ecran, ce temeri aveai?

Când am avut prima mea emisiune de televiziune, invitata mea a fost Angela Similea. Doamna Similea, într-o pauză, mi-a luat mâna, poate să confirme acum, se întâmpla acum vreo 30 de ani, show-ul era produs de domnul Dodo Munteanu și de Titus Munteanu, două somități ale televiziunii, și mi-a luat mâna atunci și mi-a spus: “Dan, o să fii un mare prezentator!”După ani de zile, am făcut un show din nou cu doamna Angelea Similea, se numea “Genialii” produs de domnul Lazarov, într-o pauză mi-a luat mâna și mi-a zis: “Ții minte ce ți-am spus demult, la TVR?” N-am spus niciodată asta, dar uite, îi port recunoștință doamnei Similea, ea m-a aruncat în lumea televiziunii. A avut mână bună doamna Similea!

Cum merg emisiunile tale la Kanal D? Ești în topul audiențelor.

Se văd audiențele. Mă bucur, e meritul celor de la Kanal D că au avut curajul să încerce publicul ăsta de televiziune, este o lecție dată de ei, o televiziune cu acționariat străin, turcesc, a avut puterea să promoveze limba română. “Jocul cuvintelor” este o lecție dată nouă, românilor. Prea mic este meritul meu.

Ce urmează de revelion? Pregătești ceva pe micul ecran sau nu?

N-aș mai vrea să aud cuvântul ăsta “revelion”. Sunt 25 de grade, e căldură, fetele sunt îmbrăcate pe jumătate. Încă e cald afară.

În afară de televiziune, cu ce te mai ocupi? Mai scrii o carte?

Da, apare săptămâna viitoare o carte, pe care o scriu cu un prieten foarte bun, părintele Constantin Necula, care e un om extrem de smart, e unul dintre intelectualii fini ai țării. Este a doua carte, săptămâna viitoare probabil o să apară fizic și ea. Nu pot să vă dau detalii, pentru că o să mă distrugă părintele, mai bine să așteptăm să apară, este o strategie de marketing.

Dintotdeauna ai fost apropiat de biserică sau s-a întâmplat ceva în viața ta și ți-ai dat seama că există cineva acolo Sus?

Așa m-a crescut bunica, pe noi toți așa ne-au crescut bunicii, doar că unii nu prea mai avem curajul să o recunoaștem acum. Eu nu am ce să pierd, nu mă ascund, așa cum eram în anii ’90 sau în anii ’80 când eram adolescent, așa sunt și acum. Nu sunt habotnic, nu am o credință exagerată, doar că nu am de ce să mă ascund. Am o gură slobodă, la 50 și ceva de ani nu mai am ce să pierd. De asta și pe facebook am o gură slobodă așa și nu am o problemă.

Cum s-a legat prietenia cu Florin Piersic?

Sunt mulți ani de zile. O să vă spun o întâmplare cu Florin ca să vă arăt cât de puternică e omenia lui. Când tata a murit, într-o perioadă destul de complicată, pe ultimele săptămâni de viață ale tatei, el a murit de cancer și faza terminală e groaznică, s-a întâmplat de mult, cu ani în urmă, ne așteptam toți, și Florin mă suna în fiecare dimineață la 9.00 și mă întreba cum e tata. Și am ținut minte asta, zile în șir mă suna dimineața, asta zice multe despre omenia lui.

Pregătești cu Florin Piersic o ediție specială de Crăciun?

Suntem în vorbe, chiar azi dimineață am vorbit despre asta. Nu o zicem încă, să ne vedem cu sacii în căruță.

Ce îți mai dorești pe plan profesional și pe plan personal?

Profesional să dea Dumnezeu să fie tot așa. Personal cel mai mult îmi doresc să ajung într-un loc ca ăsta, în care să fiu îmbrăcat la fel de frumos și să o conduc pe fiică-mea la petrecere sau pe fiul meu, pe Bogdan. Să apuc să prind o nuntă de-a lor!

Urmăriți Impact.ro și pe