Ce flori se dăruiesc de 8 Martie. Semnificația specială pe care o au lalelele

Emanuela Pană 07.03.2023, 11:41
Ce flori se dăruiesc de 8 Martie. Semnificația specială pe care o au lalelele

Mărțișorul și Ziua Femeii sunt două ocazii ideale pentru a oferi flori persoanelor importante din viața ta. Iubite și apreciate de doamne și domnișoare, florile sunt caracterizate fiecare de o simbolistică aparte, unică față de restul plantelor. În timp ce zambila, de pildă, semnifică spiritul ludic și o atitudine sportivă, narcisa simbolizează respectul și cavalerismul. Tu știi ce flori se dăruiesc de 8 Martie?  

8 Martie, Ziua Internațională a femeii 

Totul a început în 1910, când Clara Zetkin a cerut, la Conferința Internațională a Femeilor Socialiste din Danemarca, crearea unei Zile Internaționale a Femeii, în cadrul căreia femeile să se adune și să organizeze marșuri pentru dreptul la muncă, combaterea sărăciei, pace și respect. Această Zi Internațională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în Europa la 19 martie 1911. 

În mai multe orașe europene, această dată s-a schimbat în fiecare an, iar în 1912 a fost sărbătorită la 12 mai. În 1913, Ziua Internațională a Femeii a fost celebrată în martie. Deși data acestei zile a fost stabilită în 1913 pentru 8 Martie, Adunarea Generală a ONU a declarat-o sărbătoare oficială abia în 1977. 

Miercuri, 8 Martie 2023 este o zi importantă pentru toate femeile, întrucât această sărbătoare marchează realizările sociale, economice și politice ale femeilor de-a lungul istoriei și drepturile obținute de acestea. Ziua de 8 Martie amintește, de asemenea, de lupta împotriva discriminării și violenței, care încă își fac simțită prezența în multe părți ale lumii. 

Ce semnificație au florile de 8 Martie? 

Să oferi flori persoanelor dragi din viața ta este, poate, cel mai frumos gest pe care îl poți face cu ocazia zilei de 8 Martie, când întreaga suflare sărbătorește femeia. Oferirea unui buchet de flori reprezintă modul perfect de a respecta și de a onora reprezentantele sexului frumos de Ziua Internațională a Femeii 2023. 

Deșii pentru unii poate părea un clișeu, adevărul este că florile sunt întotdeauna cel mai potrivit cadou pentru orice sărbătoare și mai ales pentru 8 Martie. Florile ne însoțesc la majoritatea evenimentelor importante din viața noastră, fie că vorbim despre naștere, funeralii, absolvire sau nunți. Florile sunt asociate cu anumite semnificații și ocazii, însă nu toată lumea este conștientă de mesajul transmis de acestea. 

Buchetele de flori atrag atenția asupra sentimentelor și emoțiilor persoanei care le oferă, comunicând aprecierea, încrederea, respectul și devotamentul. Semnificația florilor și a buchetelor oferite cu ocazia zilei de 8 Martie este legată de rolul femeilor în societate, de realizările și contribuțiile acestora în numeroase domenii.  

Citește și: Idei de cadouri de 8 Martie. Ce daruri poți oferi de Ziua Femeii

Ce flori se dăruiesc de 8 Martie 2023? 

După cum am mai spus-o, 1 Martie (Mărțișorul) și 8 Martie (Ziua Femeii) sunt două ocazii speciale în care poți oferi femeilor importante din viața ta cele mai frumoase flori. Întrucât cele două sărbători marchează începutul primăverii, am crede că cea mai potrivită alegere (și cea mai logică) sunt buchetele de flori de primăvară.  

Ce flori se daruiesc de 8 Martie
Laleaua, „mascota“ internationala a Zilei Femeii

Dacă ești tentat să optezi pentru flori de primăvară, fiind sezonul lor, reține următorul aspect: răspunsul la întrebarea „Ce flori se dăruiesc de 8 Martie?“ ține foarte mult și de relația pe care o ai cu cea care va primi florile, dar și de simbolistica acestora. 

Dacă știi, de pildă, că iubita ta adoră freziile, atunci, cu siguranță, ele sunt cea mai bună alegere. Dacă se întâmplă ca femeia de lângă tine să nu aibă o floare preferată, atunci trebuie să știi că există câteva flori care, prin ceea ce semnifică, sunt perfecte pentru o fi dăruite cu această ocazie.  

Atunci când vine vorba de a dărui flori în luna martie, cele mai populare alegeri sunt ghioceii, considerați vestitorii primăverii, și zambilele. Cu toate acestea, de 8 Martie, bărbații ar trebui să le ofere femeilor lalele. De ce? Dintr-un motiv cât se poate de simplu: laleaua este simbolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii, dar și un exemplar elegant, disponibil într-o varietate de culori vii.  

Dacă cea pe care vrei să o surprinzi are calitate de iubită ori soție, poți opta pentru un buchet clasic de lalele roșii. Dacă cea care va primi florile este mama ta, atunci poți cumpăra un buchet de lalele violet, simbolizând respectul purtat față de cea dintâi femeie din viața ta. Pentru fiică, poți alege lalele albe, simbol al purității.  

În cazul în care vrei să ieși din tipare și să oferi buchete de flori inedite, poți opta cu încredere pentru următoarele flori: iriși (asociați cu încrederea, înțelepciunea și valorile umane), crini (un simbol al maternității, grecii asociindu-i cu nașterea), trandafiri (simbolul dragostei și al iubirii), orhidee (simbol al feminității și plantă protectoare a femeilor), dar și pentru buchetele mixte cu flori colorate de primăvară. 

Vezi și: 8 Martie e Ziua Femeii sau Ziua Mamei? Care e de fapt adevărul

Ce flori să eviți de 8 Marie? 

Pe lângă multitudinea de opțiuni oferite de florării din care poți alege, există și câteva tipuri de flori pe care nu este indicat să le oferi femeilor din viața ta de 8 Martie, iar asta datorită semnificației lor. Iată care sunt florile pe care ar trebui să le eviți de Ziua Femeii: 

Florile colorate în mod artificial – Adesea, în magazine vedem flori care au fost suflate, de exemplu, cu aur, argint, bronz. Este mai bine să lăsăm astfel de flori pentru evenimente tematice, dar să nu alegem să le oferim de Ziua Femeii. Mai mult, florile pictate se pot ofili până seara. 

Flori artificiale: Deși florile artificiale pot arăta și mirosi aproape ca cele vii, ideal ar fi ca ele să fie folosite pentru aranjamente, decorațiuni sau alte evenimente care necesită ca florile să reziste mult timp. În plus, multe femei detestă florile artificiale.  

Flori galbene: Lalelele galbene sunt ca niște mesageri de adio. În limbajul florilor, galbenul înseamnă gelozie, trădare, separare. Chiar dacă buchetul în sine arată frumos și jucăuș, femeia poate înțelege gestul ca pe o ruptură în relație, notează violet.lv 

Garoafe roșii: Pentru cei mai mulți oameni, garoafele sunt asociate cu florile așezate la poalele monumentului (sau la morminte, în cimitire). Din punct de vedere istoric, garoafele roșii au un simbol negativ – sânge și agresiune. Dacă femeia ta nu este pasionată de garoafe roșii, ar fi bine să nu alegi aceste flori. 

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...