Ce făceau și cum arătau Klaus și Carmen Iohannis, în adolescență. Detalii mai puțin știute din viața președintelui

Redacția IMPACT 25.04.2020, 16:26
Ce făceau și cum arătau Klaus și Carmen Iohannis, în adolescență. Detalii mai puțin știute din viața președintelui

Klaus și Carmen Iohannis stârnesc mereu interes prin aparițiilor împreună. Discreți, dar mereu o prezență aparte, cei doi erau o prezență la fel de interesantă și pe vremea când erau copii.

Cum arătau Klaus și Carmen Iohannis în tinerețe

Prima doamnă în stat a creat de multe ori controverse prin ținutele ei care au fost intens comentate și deseori catalogate drept „derapaje vestimentare”, de către specialiștii din industrie.

În tinerețe, însă, soția lui Klaus Iohannis purta părul natural și mult mai lung decât este acum și avea, cu siguranță, alte preferințe vestimentare. Carmen Lăzărucă, după cum o chema anterior provine dintr-o familie înstărită de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Ion Lăzărucă, tatăl lui Carmen era de meserie blănar, o îndeletnicire bănoasă, la acea vreme, potrivit Cancan.ro.

Carmen Iohannis, în tinerețe. Foto: cancan.ro
Carmen Iohannis, în tinerețe. Foto: cancan.ro

În primii ani din viață, Carmen Iohannis luat lecții de balet, acesta fiind motivul pentru care prima doamnă în stat și-a păstrat o siluetă de invidiat la cei 59 de ani. Tot în copilărie, cursurile de pian au ajutat-o să-și dea frâu liber creativității.

La 22 de ani, Carmen Iohannis avea să îl cunoască pe cel care acum îi este soț. Înainte să devină prima doamnă a României, Carmen a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei.

Înainte de a deveni președintele României, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar. Ulterior, în anul 2000 a devenit primarul Sibiului, funcție pe care a avut-o vreme de 3 mandate, în total, până în anul 2012. De fiecare dată, a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Klaus Werner Iohannis s-a născut la Sibiu și se trage din părinți sași. A absolvit cu brio şcoala generală în Sibiu, la secţia de germană, apoi a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, una dintre şcolile de elită ale oraşului.

Actualul șef de stat a absolvit fizica la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, în 1983. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la Agnita (jude. Sibiu), apoi la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți din 1989 și tot de atunci sunt de nedespărțit.