Ce făcea Oana Mizil în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA. ”Să nu vadă fetița”

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 14.01.2022, 08:34
Ce făcea Oana Mizil în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA. ”Să nu vadă fetița”

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost reţinut de DNA, după audieri, în dosarul în care el şi alte 21 de persoane, între care directori din instituţii subordonate Primăriei Sectorului 5, sunt urmăriţi penal pentru achiziţii nelegale, supraevaluate, făcute de Economat Sector 5. Oana Mizil, soția sa, alături de care are o fiică, a mărturisit ce făcea în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA. Aceasta a fost extrem de surprinsă.

Oana Mizil, despre ce făcea în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA

Familia lui Marian Vanghelie trece din nou prin momente dificile, după ce fostul edil al Sectorului 5 a fost ridicat de DNA și dus la audieri. De asemenea, în casa politicianului au avut loc percheziții, anchetatorii ridicând câteva obiecte. Soția politicianului, Oana Mizil, a recunoscut ce făcea în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA. Aceasta a povestit mai multe detalii din timpul acțiunii anchetatorilor.

Soția politicianului a dezvăluit că a fost surprinsă de percheziții și, pentru că ea și fostul primar al Sectorului 5 au împreună o fiică, Oana Mizil a ales să își protejeze copilul de acțiunile oamenilor legii. În timp ce ea se afla într-o altă cameră cu micuța, Marian Vanghelie era luat de DNA. Totuși, deși se află la o a doua astfel de acțiune, Oana Mizil a apreciat de această dată că oamenii legii au decis să țină cont că în casa fostului edil există și un copil.

„Ne-au luat prin surprindere! Cât a fost percheziția în casă, eu am rămas cu fetița într-o cameră, ca să nu vadă fetița aceste lucruri. Cred că e a doua oară când se întâmplă asta în decurs de un an de zile. Ne-am speriat pentru ea! Nu știu motivul pentru care a fost luat. S-a căutat în toată casa. Cei de la DNA au avut foarte mult bun-simț și le mulțumesc pentru acest lucru! Deci se poate și să trăim într-o societate civilizată! Știu că este un dosar deschis de acum un an de zile.”, a declarat Oana Mizil în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Ce au luat anchetatorii din casa lui Vanghelie

Oana Mizil a precizat că nu le-a fost spartă ușă, iar oamenii legii au avut un comportament exemplar, ținând cont de faptul că în locuința celor doi soți se află și un copil. În plus, soția fostului edil al Sectorului 5 a precizat că nu a fost ridicat niciun document din casă, în urma perchezițiilor fiind luate doar trei rame de fotografii, pe care Oana le avea dintr-o altă căsătorie.

„Eu cred că s-a terminat cu spectacolul cătușelor și sper să se termine, pentru că se poate! Cei care au venit au fost foarte ok, au ținut cont că avem un copil în casă, deci n-au mai spart ușa. Ne-au sunat înainte să intre în curte. Nu s-a luat absolut nimic de la noi din casă, în afară de trei rame de fotografii, rame pe care eu le am dintr-o altă căsătorie. Nu s-a luat absolut niciun document.”, a mai povestit Oana Mizil.

Oana Mizil, despre ce făcea în timp ce Marian Vanghelie era luat de DNA
Oana Mizil și Marian Vanghelie trec prin momente dificile

Mesajul transmis de Marian Vanghelie, în contextul dosarelor penale. Îi este frică politicianului să ajungă în închisoare?

Marian Vanghelie declara că în decurs de 15 ani a avut opt dosare deschise pe numele său. Cu toate acestea, politicianul mărturisea în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, că nu se teme să ajungă la închisoare dacă va fi cazul.

„Sunt pregătit pentru orice. Îmi e frică doar de Dumnezeu. Nu am plecat din țară, pentru că eu cred că dacă vreau să fac ceva pentru această țară n-am decât să mă bat, să dovedesc, să câștig și după să o iau de la zero. Cum să stau ca un fugărit? Asta nu este viață!(…) Uitați-vă la mine, mi-au schimbat cinci judecători, sunt la al șaselea judecător.

Nu că au schimbat, au plecat oamenii să nu mă judece, că nu au vrut să mă condamne. Este un lucru care îmi dă încredere în felul meu. Speach-urile mele din fața justiției, cum le spun și cu umilință și cu putere, i-au făcut să se uite bine la dosar. Eu știu că judecătorii nu au timp să citească toate dosarele, dar sunt sigur că pe al meu din ambiție l-au citit.”, a declarat Marian Vanghelie în emisiunea lui Denise Rifai.

Pe de altă parte, și soția fostului primar de sector a recunoscut în interviul recent că ea și fiica celor doi soți sunt extrem de puternice. Totodată, Oana Mizil susține că va lupta din toate puterile pentru a-l susține pe Marian Vanghelie în cazul în care va fi reținut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...