Ce este pregătit Zelenski să facă în fața rușilor. „Asta ar fi o victorie”

Stan Filon 05.04.2022, 20:13
Ce este pregătit Zelenski să facă în fața rușilor. „Asta ar fi o victorie”

Președintele Ucrainei a vorbit despre sacrificiile pe care este pregătit poporul să le facă, pentru încetarea focului pe teritoriul țării. Șeful statului a declarat chiar că ar considera acest lucru o adevărată victorie. Mai exact, liderul de la Kiev a spus că este dispus să cedeze teritoriul Donbas, pe care oricum rușii l-au ocupat încă din anul 2014, doar pentru ca pacea să revină în Ucraina.

S-a aflat ce este pregătit Volodimir Zelenski să facă în fața rușilor

Așadar, președintele Volodimir Zelensky este pregătit să cedeze Rusiei Donbasul, în schimbul păcii. Mai mult, președintele Ucrainei ar considera acest lucru o adevărată victorie, după cum a declarat recent șeful statului.  „Retragerea trupelor ruse pe pozițiile ocupate în data de 23 februarie ar însemna o victorie, deocamdată”, a spus președintele Volodimir Zelenski, conform presei ucrainene.

Șeful statului a precizat că dacă trupele ucrainene s-ar angaja în lupte pentru eliberarea teritoriilor din Donbas, pe care rușii le-au ocupat încă din 2014, acest efort „ne-ar costa viețile a 40 – 50 de mii dintre cei mai bine pregătiți oameni ai noștri, iar inamicul s-ar întoarce luna viitoare”, a precizat președintele Zelensky.

S-a aflat ce este pregatit Volodimir Zelenski sa faca in fata rusilor
S-a aflat ce este pregatit Volodimir Zelenski sa faca in fata rusilor

Președintele Ucrainei ar considera acest lucru o victorie

Analiștii internaționali consideră că problema refacerii integrității teritoriale a Ucrainei poate bloca un eventual acord de pace cu Rusia. Aceștia mai consideră însă că este posibil ca Rusia să nu se mulțumească doar cu „republicile independente” Donețk și Lugansk și cu integrarea Crimeii în Rusia.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a tras un semnal de alarmă și a spus că Rusia nu renunță la „operațiunea specială militară” din Ucraina, ci doar încearcă acum să creeze un coridor între Crimeea și zona Donbas.

„Moscova nu renunță la ambițiile sale în Ucraina. Vedem în prezent mișcări semnificative ale trupelor din jurul Kievului, care se regrupează, se reînarmează, primesc noi provizii. Scopul este desfășurarea către est. Ne așteptăm ca, în următoarele săptămâni, trupele rusești să încerce noi atacuri în sud și est, pentru a captura întreg Donbas-ul și a crea un pod terestru către Crimeea ocupată. Este o fază crucială a războiului iar Ucraina se află în fața unei noi ofensive”, a spus Secretarul General NATO.

Trupele ruse au început retragerea spre estul șțării, acolo unde atacă orașele din zona Donbas. Primarul capitalei Kiev, Vitali Klitschko, a venit recent cu o solicitare pentru statele din Uniunea Europeană. Acesta a cerut politicienilor europeni să întrerupă toate legăturile comerciale cu Moscova, deorece plățile către Rusia sunt murdare de sânge ucrainean, iar banii sunt folosiți de Putin pentru a-și finanța armata.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...