EXCLUSIV

Ce decizie a luat Ilinca Vandici în legătură cu expunerea fiului ei, Zian: “Am primit destul de multe propuneri, dar deocamdată am zis pas” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 06.10.2022, 20:47

Ilinca Vandici a intrat în clubul mamelor în urmă cu 5 ani, când l-a născut pe Zian. De atunci, vedeta Kanal D se documentează constant și se străduiește să facă față provocărilor la care puștiul o supune zi de zi. Chiar dacă are o mamă celebră și activă în mediul online, puștiul are momente când vrea să fie și el în centrul atenției, iar altele în care detestă pozele.

„Câteodată îmi spune el: “Fă-mi un story!”, câteodată îmi spune: “Lasă telefonul, te rog!”

Zian e prezent pe rețelele de socializare ale mamei sale într-o pondere mică, Ilinca având grijă ca puștiul să nu aibă ceva să îi reproșeze în momentul în care va crește și va vedea imaginile.

“Are momente și momente. Câteodată îmi spune el: “Fă-mi un story!”, câteodată îmi spune: “Lasă telefonul, te rog! Nu vreau poze, nu vreau nimic!” Eu nu sunt nici genul de mamă care nu dorește să-și expună deloc copilul, nici genul de mamă care îl expune exagerat. Cumva la mine este un echilibru, când se întâmplă, se întâmplă natural, când nu, nu forțez lucrurile deloc, pentru că nu vrea să îi fac asta lui.

Am fost atentă întotdeauna și voi fi în continuare la modalitățile în care îl prezint publicului, pentru că el va crește la un moment dat, alea rămân acolo. Nu aș vrea să îl pun într-o situație penibilă, Doamne ferește! E copilul meu, îl iubesc, sunt mândră de el. Vreau peste ani ca acestea să fie niște imagini pe care el să le privească cu dragoste, nu ceva de care să îi fie rușine sau frică”, a declarat, pentru Impact.ro, Ilinca Vandici.

Ilinca Vandici: “Am primit destul de multe propuneri, dar, deocamdată, am zis pas”

Până în prezent, Zian a apărut alături de mama lui într-o campanie publicitară, pentru care a și fost plătit. Cu toate că băiatul s-a descurcat excelent, vedeta TV a declinat ofertele ulterioare.

“Da, am primit destul de multe propuneri, dar deocamdată am zis pas. Nu am considerat că este cazul. A fost o singură campanie pe care am făcut-o împreună, care a fost campania de Crăciun, unde sincer am considerat că tot spațiul și toată ideea în sine de familie ne reprezintă și cumva era un mediu efectiv fabulos așa pentru Zian și propice pentru a-l expune. Acela a fost momentul în care am acceptat. Dar mai vedem ce se mai întâmplă pe parcurs”, a precizat ea.

Efortul depus de Zian pe platourile de filmare a fost răsplătit. Puștiul a învățat de mic că orice muncă trebuie remunerată.

“Da, a primit bani și și-a cumpărat mașinuțe. Așa l-a învățat managerul meu când a venit la filmare. I-a spus: “Va trebui să facem asta și asta și la sfârșit vei primi bănuți pentru ceea ce faci astăzi, pentru că vei munci”. Și a stat, a făcut ce era de făcut, după care s-a dus și a tras-o pe doamna respectivă de mânecă: bănuții mei?”, ne-a povestit Ilinca Vandici.

Ilinca Vandici: “Obișnuiesc să îl răsplătesc”

Prezentatoarea TV se ocupă îndeaproape de fiul ei, pe care încearcă să îl responsabilizeze de mic. Mai exact, îl implică în diverse activități potrivite vârstei lui, iar la final îi recompensează.

“Nu-mi cere bani, vrea o mașinuță sau vrea de mâncare ceva dulce sau vrea să mergem la supermarket să facem cumpărăturile împreună, dar bani în sine, nu. De fiecare dată când își strânge mașinuțele sau mătură în curte sau udă florile, face diverse activități, obișnuiesc să îl răsplătesc.

Îi dau bănuți și el îi pune în pușculiță. Și i-am explicat că trebuie să facă pușculița cât se poate de plină astfel încât să își cumpere ce mașină își dorește după aceea”, a declarat, pentru Impact.ro, Ilinca Vandici.

Ilinca Vandici: “Avem reguli clare, pe care toată lumea le respectă”

Prezentatoarea TV are o relație strânsă cu Zian, pe care îl răsfață, dar nu la extrem. Micuțul are de respectat anumite reguli, pe care Ilinca le-a impus treptat, astfel încât Zian să respecte programul de somn, de masă sau de joacă. Totul se desfășoară cu mult tact, negocieri, astfel încât Zian să deprindă obiceiurile sănătoase și să nu i se pară o corvoadă.

„Sincer, toată lumea îl răsfață, dar nu e un răsfăț din ăsta exagerat, în care nu ne mai înțelegem cu copilul și el este cumva stăpânul în casă și el face ce vrea el. Noi avem reguli clare, pe care el le respectă, eu le respect, toată lumea le respectă. Mâncăm când am spus că e gata masa, e gata mâncarea, hai să ne așezăm, ne așezăm la masă, nu contează ce se întâmplă, că se juca, ok, mai aștept un minut, două după el, dar vine. Stă și se mai uită la desene și îi spun că mai are 5 minute, mai are 2 minute, mai are un minut.

Mai îmi cere extra timp, îi mai dau încă 5 minute, după care îi spun gata, închidem, asta a fost tot, atât ai voie la desene pe zi și înțelege. Acum e momentul să mergem la somn sau să mergem la băiță. E foarte important să am întotdeauna înțelegere și toleranță și să îi ofer confortul ăsta de a privi regulile ca pe ceva care ne ajută să ne organizăm în haos, dar nu ca pe ceva care trebuie făcut pentru că trebuie.

E necesar să facem baie, să ne spălăm pe dinți, totdeauna vin cu argumente și uite că ne înțelegem. Dar ne place să îl răsfățăm, este singurul copil din familia noastră, sora mea are și ea un copil. Cred că noi, generația noastră, nu am fost atât de răsfățați pe cât puteam fi sau ne-ar fi plăcut, cumva compensez, dar totul e în echilibru”, a precizat ea pentru Impact.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe