Ce comisioane au agenții imobiliari din București. Unii dintre ei pot câștiga peste 5.000 de euro pentru o singură tranzacție

Emanuela Pană 04.09.2021, 21:06
Ce comisioane au agenții imobiliari din București. Unii dintre ei pot câștiga peste 5.000 de euro pentru o singură tranzacție

Când vine vorba despre locuri de muncă, domeniul imobiliar este unul dintre cele mai căutate, întrucât este un segment dinamic, în care dacă îți faci bine treaba, nu ai cum să nu fii mulțumit la sfârșit de lună. În funcție de cât de productiv este un agent, veniturile pot fi nelimitate, iar asta pentru că el este răsplătit și cu un procent din tranzacțiile încheiate. Așadar, chiar și în perioade de criză, un agent imobiliar poate că câștige și peste 5.000 de euro pe lună. Mai multe detalii, în continuare.

Ce comisioane au agenții imobiliari din București

Când spui „agent imobiliar“, probabil te gândești la o persoană serioasă, dar în același timp zâmbitoare și carismatică, îmbrăcată în ținute office, care cunoaște totul despre case, apartamente, terenuri, precum și despre așteptările pe care le are o persoană care vrea să își achiziționeze o locuință.

Totuși, pentru un astfel de job și mai ales pentru venituri considerabile, un agent imobiliar trebuie să fie mai mult decât un simplu vânzător de proprietăți, și anume un profesionist calificat, capabil să îndeplinească o serie de responsabilități. Trebuie să știți de la bun început că eforturile depuse în această meserie sunt mari, îndeosebi pentru faptul că un agent imobiliar nu are un salariu fix, acesta trăind în mare parte din comisionul procentual pe care-l face din închirierea sau vânzarea locuințelor.

Altfel spus, un agent imobiliar nu este plătit pentru timpul petrecut la birou sau la vizionări și nici măcar pentru telefoanele date. Singurul moment în care un agent imobiliar încasează bani este acela în care asistă la tranzacționarea unei proprietăți pentru care a semnat un contract.

Potrivit estimărilor rețelei de francize imobiliare, un agent imobiliar din România câștigă, în medie, 10.000 de euro pe an din comisioane, ceea ce înseamnă un venit de crica 4.000 de lei pe lună. Această sumă crește proporțional cu eforturile depuse și ținând cont de politica firmei din care face parte agentul.

Citește și: Toţi clienţii Imobiliare.ro trebuie să afle. Datele a sute de mii de utilizatori, expuse după ce site-ul a fost spart

Unii dintre ei pot câștiga peste 5.000 de euro

Pentru un agent imobiliar, fiecare zi este unică și diferită, aducând vești bune sau mai puțin bune. Salarizarea unui agent imobiliar din București este compusă de regulă din parte fixă (o sumă minimă) și comisionul generat de vânzări sau închirieri de succes.

Cât câștigă un agent imobiliar? Veniturile pot depăși 5.000 de euro pe lună
Cât câștigă un agent imobiliar? Veniturile pot depăși 5.000 de euro pe lună

În ceea ce privește procentul primit comision, trebuie să știți că acesta este este plătit de clienți și, prin urmare, cu cât sunt mai multe afaceri concretizate, cu atât agentul câștigă mai mult.

Conform anunțurilor de pe site-urile de recrutare, partea fixă este cuprinsă, de obicei, între 1.000 și 1.500 de lei, iar partea variabilă a comisionului merge de la 1.000 de euro până la 3.000 – 4.000 de euro sau chiar mai mult, în funcție de tranzacții.

În mod absolut firesc, chiriile modeste sau proprietățile ieftine atrag un comision mai mic. La rândul lor, proprietățile valoroase aduc un câștig pe măsură.

Vă întrebați care este rețeta pe care trebuie să o urmeze un agent imobiliar pentru a atinge orice țintă își propune, oricât de însemnată ar fi? Ei bine, mulți spun că succesul în domeniul imobiliar este format din lucrurile mărunte repetate în fiecare zi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe