Ce au arătat camerele de supraveghere dintr-un mall despre varianta Delta de covid-19. Specialiştii, îngrijoraţi

Nicu Stan, Andrei Cezar 29.06.2021, 09:41
Ce au arătat camerele de supraveghere dintr-un mall despre varianta Delta de covid-19. Specialiştii, îngrijoraţi

Ce au arătat camerele de supraveghere dintr-un mall despre varianta Delta de covid-19. Specialiştii, îngrijoraţi, prevăd ceea ce este mai rău. Mai multe amănunte despre varianta indiană a coronavirusului, în rândurile de mai jos.

Înregistrările de pe niște camere video au arătat cât de repede se răspândește tulpina Delta

Este incredibil ce au constatat oamenii de știință după ce au studiat înregistrările camerelor de supraveghere dintr-un mall despre varianta Delta de covid-19.

Specialiştii sunt extrem de îngrijoraţi după ce au cosntatat că varianta indiană a coronavirusului se poate transmite după un contact ”înfricoșător de scurt”, de doar câteva secunde, cu o persoană infectată, conform experților citați de Guardian.

Varianta indiana a coronavirusului, mult mai contagioasa
Varianta indiana a coronavirusului, mult mai contagioasa

Varianta indiană a coronavirusului se ia în câteva secunde

Potrivit unei investigații făcute în Australia, după analizarea imaginilor înregistrate de camere de supraveghere, varianta indiană a coronavirusului s-a transmis de la o persoană infectată la una sănătoasă în  5-10 secunde într-un mall din Sydney, unde au fost consemnate cel puțin două astfel de infectări.

Astfel, premierul statului australian New South Wales, Gladys Berijiklian a anunțat că transmiterea coronavirusului între două persoane care se deplasau una lângă alta s-a făcut într-un timp ”înfricoșător de scurt”.

Delta sare de la o persoană la alta incredibil de repede

De asemenea, ministrul Sănătății din același stat, Brad Hazzard, a descris varianta indiană drept un ”medaliat cu aur când vine vorba de sărit de la o persoană la alta”.

În plus, Jeannette Young, medicul șef din alt stat australian, Queensland, a avertizat și ea că varianta Delta se transmite prin contacte mult mai efemere decât în trecut.

Coronavirusul se ia de la o persoană la alta în 15 minute

”La începutul pandemiei, spuneam că un contact apropiat timp de 15 minute reprezintă o îngrijorare. Acum se pare că este o problemă și cu 5-10 secunde. Riscul este mult mai mare decât acum un an”, a spus Jeannette Young.

Catherine Noakes, membră a grupului de consultanță șțiințifică din Marea Britanie (Sage), și expert în infecții pe cale aeriană la Universitatea Leeds, crede că există trei posibile cauze pentru care varianta indiană este atât de contagioasă.

S-a putea ca purtătorii Delta să aibă încărcături virale mai mari

Fie că persoanele infectate au o încărcătură virală mai mare, emit mai multe particule, fie că este nevoie de mai puținii viruși pentru ca un om să se infecteze.

Cea de-a treia variantă luată în calcul ar fi că un timp de expunere relativ redus este de ajuns pentru răspândirea acestei tulpini indiene.

O gură de aer inspirat de la o persoana infectată garantează infecția cu Delta

Astfel, este posibil ca un om să fie infectat după ce a stat lângă un purtător timp de doar câteva secunde și inspiră o încărcătură virală de la persoana care a expirat aer exact în același moment.

”Acest lucru nu înseamnă neapărat că se transmite în acest fel tot timpul și pentru toată lumea. Ar putea să fie doar unul dintre acele cazuri cu ghinion”, a precizat Catherine Noakes.

Urmăriți Impact.ro și pe