Ce ar căuta, de fapt, polițiștii la Primăria Sectorului 5 din București. Descinderi în forță în această dimineață

Ana Anitoiu 08.02.2023, 14:41
Ce ar căuta, de fapt, polițiștii la Primăria Sectorului 5 din București. Descinderi în forță în această dimineață

Polițiștii au descins, miercuri, 8 februarie, la Primăria Sectorului 5 din București, la sediul unei societăți comerciale și la locuința unor persoane fizice din Capitală. Persoanele vizate de dosar vor fi duse la audieri.

Motivul pentru care polițiștii au fost la Primăria Sectorului 5

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la: sediul Primăriei Sector 5, sediul societății Building Consulting Tower SRL, al cărei administrator și asociat este Andrei-Mihai Arghir, fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov, precum și la reședința acestuia.

Cercetările au legătură cu emiterea în fals a unor acte administrative referitoare la recepția unei construcții. Concret, acestea sunt legate de vânzarea unor apartamente dintr-un bloc nefinalizat ce făcea obiectul unor acțiuni civile aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Acest aspect nu ar fi fost declarat în fața notarului public cu ocazia autentificării promisiunilor bilaterale de vânzare-cumpărare sau a contractelor de vânzare. Astfel, cumpărătorii sau cei interesați să cumpere ar fi fost induși în eroare, conform realitatea.net.

Descinderi la Unifarm, intr-un dosar de inselaciune si abuz in serviciu
Descinderi în Capitală

Ce au luat polițiștii de la Primăria Sectorului 5

Polițiștii au ridicat mai multe acte de la Primăria Sectorului 5 referitoare la construcția acelui bloc, aflat pe Șoseaua Viilor din București, conform HotNews.ro. Falsurile în acte ar fi fost făcute în perioada 2020 – 2022.

În dosar sunt vizați și fosta soție a lui Arghir, Ana Maria Arghir, fostă polițistă la IPJ Ilfov; Marius Adrian Țincu, precum și Petre Iordan, de la Poliția Locală Sector 5 din Capitală.

Persoanele vizate de mandate de aducere în acest dosar vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...