Ce a transmis MApN, după umilința prin care a trecut veteranul Emil Vețeleanu. Mesaj emoționant

Raluca Juncu 04.12.2019, 16:39
Ce a transmis MApN, după umilința prin care a trecut veteranul Emil Vețeleanu. Mesaj emoționant

Emil Vețeleanu este veteranul de război care a fost ignorat la Parada de 1 decembrie a militarilor, de la Râmnicu Vâlcea. Delegația PNL care a participat la festivitatea organizată cu prilejul celebrării Zilei Naționale a României de la Râmnicu Vâlcea, l-a ignorat pe un veteran în vârstă de 101 ani și au refuzat să dea mâna cu acesta.

Emil Vețeleanu a participat la bătălia de la Oarba de Mureș, cunoscută ca fiind cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial, dar și la bătăliile din Munții Tatra – Cehoslovacia.

Mesajul MApN după ce veteranul a fost ignorat de politicieni

În urma virălizării filmulețului cu Emil Vețeleanu, veteranul cu care nu au vrut să dea mână aproape toți politicienii din delegația PNL, Ministerul Apărării Naționale a postat pe Facebook, în urmă cu câteva ore un mesaj emoționat despre cel care luptat pentru libertatea României.

„Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit.
Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii.

Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide.

La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu “Prezent”!

Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, este mesajul transmis de MApN, după umilința prin care a trecut veteranul Emil Vețeleanu. 

Liberalii care nu l-au salutat pe cel care în tinerețe a fost gata să moară pentru țară sunt: Romulus Bulacu, senator și prim-vicepreședinte al filialei județene, Claudia Banu, președintele organizației municipale PNL, Grigore Crăciunescu, consilier local și prim-vicepreședinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Marius Idiță.

Au fost însă și doi liberali care l-au salutat pe Emil Vețeleanu. Este vorba despre primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu și Constantin Stoian, activist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI