Solista Anastasia Lazariuc și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe scenă, chiar și atunci când copiii ei erau mici și aveau nevoie de prezența ei. Nu de puține ori, cum nu avea altă soluție, își lua fata, pe Ileana Lazariuc, mama copiilor lui Ion Alexandru Țiriac, precum și băiatul la joburile sale.
Potrivit mărturisirilor făcute într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, artista a fost tot timpul conștientă că va trece și prin această etapă. Printre altele, Ileana ne-a mai dezvăluit că venirea în România a reprezentat un șoc pentru ea, în momentul în care „s-a intrat cu bocancii în viața sa”, fapt în urma căruia cei doi copii ai săi, părinți la rândul lor, au rămas cu sechele.
Anastasia Lazariuc: Trebuie să lăsăm loc celor tineri. Toate la timpul lor. Mergem mai departe, să fim pozitivi, să sperăm la lucruri bune, la dreptate, corectitudine. Fiecare merge pe drumul lui. E o altă etapă a vieții mele. Toți avem aceste etape, copilărie, adolescență, tinerețe, maturitate.
Cresc copiii, pleacă copiii. Trebuie să acceptăm ce ni se întâmplă și să nu le transformăm în tragedii, în supărări. O să am pe 17 martie la Chișinău un spectacol, o să-i văd și pe cei dragi.
Nu prea mai merg pe acolo, ca pe vremuri. Lucrurile vin treptat, cu anumite schimbări.
Bunică nu prea mai sunt, copiii sunt mari, nepoții au crescut și ei. Timpul trece foarte repede. Acum trebuie să mă gândesc la mine, să mă ocup de mine, să mă gândesc la ce nu am avut în tinerețe. Să mă bucur de viață, de tot ce e frumos, de tot ce ne-a lăsat creatorul.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Bucuriile ne înconjoară, sunt chiar lângă noi, nu trebuie să călătorim ca să le căutăm. Atâtea lucruri frumoase sunt în jurul nostru. Prin prisma meseriei, am călătorit atâta în lume, am văzut atâtea țări și oameni, civilizații, culturi. Tocmai asta te face mai înțelept, îți dai seama că nu suntem singuri pe lumea asta. Fiecare țară are povestirile sale spirituale, culturale, sociale.
Tot Republica Moldova. Pentru mine, țara aceasta va rămâne cea mai frumoasă. Cu cât am călătorit, mi-am dat seama cât de frumoasă este țara în care Dumnezeu a vrut să mă nasc. Fiecare țară are frumusețea ei, la fel ca oamenii.
Cine a spus „nicăieri nu-i mai bine ca acasă” a fost înțelept. Depinde de fiecare ce simte. Nu degeaba Creatorul ne-a ales țara unde să ne naștem. Acolo este energia, acolo sunt rădăcinile fiecăruia.
Nu are de ce să-mi fie teamă, ce o să fie, o să fie. Oricum vremurile se schimbă, niciodată nu va mai fi ce a fost. Există pentru fiecare ceva în Univers. Noi nu știm ce.
Omul ar vrea să știe cât de multe, numai că nu avem cum. Măcar să facem ce trebuie în jurul nostru. Să ne uităm chiar lângă noi, să facem binele acela pe care putem. Așa visăm toți, ni se pare că la vecini e mai bine.
Toate au fost frumoase, pentru că am avut activități artistice, oameni care veneau cu mărțișoare, unii cu buchete de flori. Amintiri. Frumoase au fost și mărțișoarele primite de la nepoți.
Ei sunt drăguți și emoționați, pentru mine e un lucru special. Da, am și acum mărțișoare pe care le păstrez, cum ar fi și cele de la nepoți. Ei sunt mai mici, amintirile mai aproape.
Am lansat o grămadă de piese frumoase. Sigur că este trist că nu se mai difuzează pe posturile de radio și piese vechi scrise de oameni de mare valoare. Lucrurile s-au schimbat nedrept și dur pentru generația noastră.
Sunt mult mai multe posturi decât pe vremuri și ascultăm foarte multă muzică străină, toți ne-am americanizat. Sigur, nu sunt eu în măsură să judec aceste lucruri. Cei care vin o să-și lase amprentele lor.
Ileana are 40 de ani, nu mă bag să iau decizii asupra vieții ei. Important e că-i sănătoasă și va rămâne cel mai frumos și iubit copil. Deciziile îi vor aparține, așa cum mi-au aparținut și mie, atunci când mama nu era de acord să cânt, dar eu am făcut asta.
Mama era înțeleaptă, ea știa doar că o femeie nu trebuie să fie pe drumuri, ci să stea acasă să-și crească copiii. Asta și-a dorit. Dar eu am vrut altceva, și am făcut ce mi-am dorit. E dreptul copiilor să facă ce vor, noi îi aducem pe lume, dar nu-i și dirijăm.
Evident că le dăm sfaturi, dar ei aleg, mai ales când se fac mari. Noi părinții trebuie să avem răbdarea și împăcarea să-i lăsăm să meargă pe dumul lor. Au și ei planul lor divin, de undeva, fiecare să facă ce-i e dat.
Ne întâlnim de câte ori avem posibilitatea. Astăzi există atâtea metode de a ne vedea. Important să fim cu sufletul unii lângă alții, să comunicăm.
Cartea merge bine. Mai mult se vinde în Republica Moldova. Dar, de acest lucru, al difuzării, trebuie să se ocupe autoarea, eu sunt doar eroina din ea. Cartea a apărut, cel puțin eu am descris adevărul despre viața mea, după ce s-au inventat povești, prostioare.
Eu, în 90, când am venit aici, am venit senină, credulă și foarte dornică, pentru că eram o cântăreață destul de cunoscută la ei și voiam să facă asta și-n țara bunicilor mei și brusc am nimerit în democrație. Atunci era la modă să se scrie despre persoanele publice.
Șocată e puțin spus. Am fost foarte mult lovită, copiii mei au rămas cu sechele. Ca să faci bine, trebuie să fii înțelept. Mi-a trebuit putere, mi-a trebuit răbdare, ca să merg înainte.
Dar, Universul acesta e atât de corect, încât la un moment dat fiecare primește ceea ce merită. M-a deranjat că s-a intrat cu bocancii în viața mea. E cel mai dureros lucru.