FOTO EXCLUSIV

Ce a pus familia lui Ion Caramitru în sicriul acestuia. Actorul, condus pe ultimul drum

Nicu Stan 10.09.2021, 12:15

S-a aflat ce i-a pus familia lui Ion Caramitru acestuia în sicriu. Asta a fost dorința marelui actor. Să plece pe lumea cealaltă însoțit de acest obiect foarte drag lui. Despre ce obiect este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Marea Dorință a lui Ion Caramitru. Cu ce și-a dorit să fie îngropat. Ce i-a pus familia în sicriu

Ion Caramitru a spus apropiaților ce obiect să îi pună în sicriu atunci când va pleca pe ultimul drum.

Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, a vorbit despre ceea ce a însemnat  Ion Caramitru, atât ca actor și regizor, și nu în ultimul rând ca revoluționar pentru România.

Ce dorinta a avut Ion Caramitru
Ce dorinta a avut Ion Caramitru

Ion Caramitru, îngropat cu insigna Societății Timișoara

De asemenea, acesta a mărturisit că Ion Caramitru și-a dorit să fie înmormântat cu insigna Societății Timișoara.

De asemenea, în anul 2010, Ion Caramitru a fost laureat al premiului Speranța și membru de onoare al Societății Timișoara, asociație a luat ființă în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989. La acel moment Ion Caramitru a primit și insigna pe care a purtat-o cu mândrie toată viața.

Ion Cramitru, reper de moralitate și un om cu coloană vertebrală

În afara faptului că a fost un ”regizor și actor cu un talent desăvârșit”, Ion Caramitru rămâne în același și un ”reper de moralitate și un om cu coloană vertebrală”, spune Florian Mihalcea.

În anul 2018, Ion Caramitru și Florian Mihalcea au fost numiți în Consiliul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Cum a apărut Ion Caramitru la Revoluția din 1989

”Ne-am sfătuit ce să facem în această privință împreună. În octombrie 2019 am fost numiți în consiliul de conducere al Institutului Revoluției Române, din care inițial fusesem eliminați pentru că făceam parte, de fapt, din Asociația Revoluționarilor Fără Privilegii, asociație înființată de Ion Caramitru și Radu Filipescu pentru cei care au refuzat certificatul de revoluționar”, spune Florian Mihalcea, potrivit gandul.ro.

Ion Caramitru este cel care a deschis prima transmisie live a Televiziunii Române în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Ion Caramitru a purtat insigna Societății Timișoara

De asemenea, pe data de 22 decembrie, 1989, la ora 12:51, a fost prima transmisiune în direct a Televiziunii Române Libere. Actorul Ion Caramitru şi poetul Mircea Dinescu au fost primii care au luat cuvântul.

”Ion Caramitru a purtat insigna Societății Timișoara cu consecvență. El și-a trecut și în CV apartenența la Societatea Timișoara. S-a simțit întotdeauna onorat de faptul că reprezintă un simbol pentru orașul Revoluției. Întâmplarea face că, la un moment dat, ne-a mărturisit că vrea să fie înmormântat cu această insignă. Ceea ce pentru noi a însemnat foarte mult”, a mai spus Florian Mihalcea.

Ion Caramitru a decedat în spital

Ion Caramitru a decedat în cursul zilei de duminică. Marele actor, în vârstă de 79 de ani, era internat de aproximativ o lună la Spitalul Elias din București.

Urmăriți Impact.ro și pe