Ce a pățit tânăra din Târgoviște care l-a denunțat pe ginecolog pentru mită: ”Dacă l-ai aranjat pe doctor…”

Redacția IMPACT / 13.02.2020, 15:55
Ce a pățit tânăra din Târgoviște care l-a denunțat pe ginecolog pentru mită: ”Dacă l-ai aranjat pe doctor…”

Ies la iveală detalii ireale, în cazul aflat în plină desfășurare, la Târgoviște. Un medic ginecolog a fost reținut de către autorități, după ce a solicitat o sumă de bani din partea unui cuplu fără posibilități materiale. Cadrul medical a solicitat suma pentru o naștere, prin care tânăra urma să treacă, primind din partea soțului pacientei o parte din bani, de 1,500 de lei.

Ce a pățit tânăra din Târgoviște care l-a denunțat pe ginecolog pentru mită: ”Dacă l-ai aranjat pe doctor…”

În mod șocant, cadrul medical le-a solicitat oamenilor suma respectivă de bani, pentru a asista la o naștere. Cazul a fost făcut public de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care le-a sfătuit pe victime să raporteze totul autorităților competente. Ginecologul Gheorghe Popescu a fost reținut și ar putea primi și arest preventiv. Pacienta a rămas internată pe aceeași unitate medicală și după ce a avut loc flagrantul de șpagă.

Ce a pățit tânăra din Târgoviște care l-a denunțat pe ginecolog pentru mită: ”Dacă l-ai aranjat pe doctor...”
Unul cuplu defavorizat i-a fost cerută suma de 1,500 de lei pentru o naștere. Cazul de mită a fost raportat în Târgoviște (sursa foto: Facebook)

„Medicul ginecolog care a pretins 1,500 de lei mită unui cuplu sărac dintr-un sat din Dâmboviţa. Medicul i-a pretins bani soţului, şpaga trebuia dată după intervenţie şi a fost împărţită ulterior între ginecolog, anestezist şi o asistentă de la sală. Medicii şi asistentele din spital au reacţionat prompt împotriva victimei şpăgarilor, colegial, frumos, nu?”, a fost mesajul publicat pe Facebook de către deputatul Emanuel Ungureanu, potrivit adevărul.ro.

Tânăra din Târgoviște care l-a denunțat pe medicul ce i-a pretins șpaga nu ar mai fi tratată corespunzător, în spitalul în care a ajuns să fie internată. Soțul femeii a povestit că asistentele din spital, fie ceilalți medici, se comportă cu multă indiferență cu ea, pentru că știu de gestul de a raporta neregula autorităților. Cazul a căpătat noi proporții, femeia fiind discriminată, în mod repetat. Chiar și medicul care i-a pretins suma de bani pentru naștere ar fi înjurat-o, înainte de proceduri. Un gest similar ar fi fost făcut și de un coleg de-al său, care i-a adresat cuvinte de ocară tinerei.

„Sa trăiţi, mă scuzaţi că vă deranjez din nou, dar este o problema foarte gravă din punctul meu de vedere. Cu soţia mea la spital, de dimineaţă la ora 6:30, o asistentă şi nu prea voia să îi facă tratamentul pe motiv că «l-a aranjat pe doctor», iar acum 30 de minute a venit un domn doctor ginecolog Tomescu a întrebat-o dacă ea e…, iar când a ieşit din salon a înjurat-o de toate alea şi avea şi el o pacientă cu soţia în salon operata ieri şi a mutat-o din acel salon”, a fost mesajul soțului victimei din Târgoviște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI