Ce a moștenit Simona Pătruleasa de la tatăl ei. Prezentatoarea a recunoscut la 47 de ani

Stan Filon 02.04.2022, 08:40

Simona Pătruleasa, frumoasa prezentatoare de la Kanal D, a acordat un interviu în exclusivitate pentru EGO.ro, în care a vorbit despre familia ei. Împarte bune și rele cu Sabin de mai bine de 17 ani și au împreună o fetiță. Vedeta de televiziune a vorbit despre intervențiile estetice, dar și despre cum se păstrează ea frumoasă și ce tratamente își face singură, acasă, dar a dezvăluit și ce a moștenit de la tatăl său.

Ce a moștenit Simona Pătruleasa de la tatăl ei

Reporter Ego.ro: Multe dintre cititoarele Ego.ro întreabă cum îți menții frumusețea. Ce secrete ai? Câte ore dormi noaptea, somnul este important în păstrarea prospețimii chipului? Oferă-ne o dietă pentru o siluetă impecabilă sau măști pentru păr și ten, din produse naturiste, care fac rapid minuni…

Prezentatoare TV Simona Pătruleasa: Spre deosebire de perioada când aveam 25, 30, 35 de ani, acum trebuie să fac mai multe lucruri. Eu îmi doresc să stau foarte mult cu Ingrid și avem foarte multe activități împreună, școală, gătit, activități extracurriculare, așa că timpul alocat frumuseții este unul foarte limitat. Când fiica mea este la școală am câteva momente pentru sufletul meu. Pentru corp fac un tratament, după ani de căutări, de două ori pe an, câte 10 ședințe, la mine funcționează. Respect cu sfințenie demachiatul seara, hidratarea tenului, folosesc diferite creme, nu foarte scumpe, dar ele nu vor face niciodată minuni. Contează foarte mult și gena, cât dormim, câtă apă consumăm și cât de sănătos mâncăm. Pentru păr, pentru că după 45 de ani a început să mai cadă și să își mai piardă din strălucire, urmez o terapie cu laser și folosesc niște picături pentru scalp, pentru regenerarea părului. Fac masaj de doua ori pe săptămână, sport 45 de minute în fiecare zi și nu țin o dietă strictă. Mi-am făcut eu un program echilibrat de masă, pentru că știu cel mai bine ce se potrivește corpului meu. Nu mănânc după ora 18.30, mănânc dulciuri puține și doar în weekend, nu consum deloc carne, consum fructe, legume și pește și beau foarte multă apă.

Ce a mostenit Simona Patruleasa de la tatal ei
Ce a mostenit Simona Patruleasa de la tatal ei

Simona Pătruleasa: „Singură îmi fac și masaj facial, fie seara, fie dimineața”

Cât de importante sunt operațiile estetice pentru o persoană publică, odată cu trecerea timpului? Tu ai apela la ele? Unele vedete au ajuns de nerecunoscut, au exagerat cu aceste intervenții…

Poți apela și la 20 de ani la o intervenție estetică dacă ai o problemă care psihologic îți face rău și îți induce o stare proastă. Dacă te face fericită cu tine însăți nu văd de ce nu ai apela la o astfel de intervenție. După 40 de ani au început și la mine să apară riduri, este firesc. Da, am făcut pentru prima oara o intervenție pentru corectarea cearcănelor pentru că mă deranjau, sunt o moștenire genetică. Dar nu mi-a plăcut rezultatul și mi-am dat seama că nu tuturor ni se potrivesc aceste intervenții și până la urmă tot ce ne-a lăsat Bunul Dumnezeu este mai bine.

Încerc să corectez și să estompez cearcănele prin chestii simple, naturale, acasă. Îmi pun dimineața nişte plasturi cu vitamine și colagen, ținute în prealabil la frigider, pe zona cearcănelor, timp de o jumătate de oră cât îmi beau cafeaua. Fac o ședință pe luna de reflexoterapie pentru zona feței, rezultatele se văd mai greu, dar prefer acest tratamentul injecțiilor care mi se par dureroase și eu am o fobie și niște alergii la anumite produse, așa că prefer să le evit. Singură îmi fac și masaj facial, fie seara, fie dimineața.

„Fizic semăn cu tata, tot de la el am moștenit și pielea, părul și blândețea”

De la cine ai moștenit frumusețea? Dar blândețea? Ai și o voce foarte plăcută, caldă, ai putea face carieră și în radio. Ai prins și reclame? Cât de bine sau de periculos este să îți asociezi imaginea cu anume produse?

Acum 20 de ani eram la o petrecere și un băiat chiar m-a întrebat dacă lucrez la radio. Nu lucram, dar m-a sfătuit să mă gândesc serios la asta. Nici nu mi-am imaginat în acel momentul că voi ajunge să lucrez în televiziune. Fizic semăn cu tata, tot de la el am moștenit și pielea, părul și blândețea. Tata este blând și pus mereu pe șotii. Am mai făcut reclamă, dar sunt sceptică, pentru că nu tot ce mi se potrivește mie este indicat și altor doamne sau domnișoare. Am niște rețineri și temeri și refuz multe propuneri pentru că nu vreau să pățească nimeni nimic. Am mare grijă atunci când aleg să mă implic printr-o apariție într-o reclamă, mai ales când este vorba de produse de îngrijire. Trebuie să cred în acel produs, serviciu pentru a-l recomanda.

„Viața ne-o și facem singuri prin alegerile noastre, nu depinde de aspectul exterior”

Și fiica ta este foarte frumoasă. Ce sfaturi de viață îi dai? Cât în obținerea succesului înseamnă munca și ambiția? Dar frumusețea? Pe tine cât de mult te-a ajutat frumusețea, atât profesional, cât și în viața personală?

Când intri pe o ușă este important aspectul fizic, pentru că este prima impresie pe care o lași despre tine. Aici includ și aspectul fizic, dar și modul în care te porți. Trebuie să existe un echilibru. Cu Ingrid am acum niste discuții ample pe subiecte legate de aspectul fizic și îi spun mereu că frumusețea nu este totul. Pentru a reuși în viață trebuie să ai foarte multă ambiție, să îți dorești ceva și să faci pași în direcția aia. Reușita depinde de seriozitate în orice domeniu.

O femeie superbă, cu trăsături perfecte, poate avea toată lumea la picioare? Ai tot ce ți-ai dorit? Sau ce nu poți avea?

Eu nu mă consider o femeie superbă și nici cu lumea la picioare. Știu foarte multe femei frumoase care sunt nefericite. Poate că nu s-au urcat în trenul care trebuie sau au ales nepotrivit. Sunt foarte multe femei frumoase care au o viață frumoasă. Depinde de context, nu este o regulă, viața ne-o și facem singuri prin alegerile noastre, nu depinde de aspectul exterior. Ambalajul în timp se duce, important este ce ai în interior.

„O relație rezistă dacă există respect, încredere, înțelegere, momente frumoase, pasiuni comune”

Soțul îți este și cel mai bun prieten. Poți vorbi cu el orice? Cât de important este ca partenerul de viață să îți fie și confident?

Noi vorbim despre toate lucrurile care țin de viață noastră, acum, mai ales când Ingrid nu este acasă, pentru că este foarte curioasă și atentă la orice. Dar ne bem cafeaua împreună după ce o ducem pe Ingrid la școală și acela este momentul în care împărtășim multe lucruri, povestim, ne spunem absolut orice.

Ce mai este dragostea, în pandemie? Mai sunt iubirile de odinioară, până la adânci bătrâneți, ca în poveștile nemuritoare? Cum păstrăm o căsnicie? Unde greșesc soțiile, dar soții?

Mă mai întreabă lumea care este secretul căsniciei fericite, dar nu cred că este unul. Cred că depinde și de noroc, de omul lângă care stai, de fiecare dintre cei doi parteneri. Trebuie să îți dorești să rămâi după ani și ani în acea relație, indiferent că ești soț sau soție. Evident trăirile nu mai sunt ca în primii ani, ele se transformă într-o altfel de iubire, mai așezată, mai calmă, dar asta nu înseamnă că nu există momente frumoase și după 15, 20 de ani. Sunt oameni care își păstrează și după această perioadă romantismul. Noi avem 17 ani de când suntem împreună. O relație rezistă dacă există respect, încredere, înțelegere, momente frumoase, pasiuni comune.

Fetiței tale îi place televiziunea, în lumina reflectoarelor?

Are momente când îi place, momente când nu îi place. Acum este în perioada în care nu dorește să devină celebră fiind fiica mea, ci dorește să fie celebră prin puterile ei.

Acum este era tehnologiei. Și la micile petreceri, copiii stau tot cu ochii în telefoane. O lași pe micuță să petreacă mult timp și în fața calculatorului? Ce program are zilnic?

Are voie să utilizeze tehnologia. Ingrid este copilul căruia cu cât îi interzici mai mult, cu atât se încăpățânează să facă ceea ce este interzis. Noi încercam să rezolvam situațiile fără a le interzice, pentru că fructul oprit este cel mai dorit. Încercam să facem în așa fel încât să vină de la ea dorință de a nu fi atrasă de tehnologie și încercam să găsim împreună activități de făcut care să o distragă. Are și un program destul de riguros, merge la școală, când vine mănâncă, își face lecțiile, avem și activități extracurriculare, mergem la pian, are ore extra de engleză, merge la un club de matematică.

Nu este un program foarte încărcat, nu dorim să devină ceva obositor pentru ea și să nu mai dea randament. Dar îi place să citească, să asculte muzică, să picteze. Nu mai face tenis și nici nu îi place tenisul în mod deosebit, nu a dorit să facă performanță și când a venit pandemia a renunțat, a și fost o perioadă în care nu s-au mai ținut antrenamente.

„Mă emoționează mereu știrile legate de copii și de bătrâni”

Ai fost și învățătoare, dar mirajul televiziunii a fost mult mai puternic. Cât de greu este să fii la catedră, să menții atenția copiilor la cursuri? Mulți elevi, nu foarte tocilari, cu note chiar mici în anii de școală, au ajuns genii. Este vorba despre inventatori, scriitori…Cât de mult mai contează notele?

Nu este greu. Nu știu cum mai este acum, și copiii sunt altfel, mult mai agitați, mult mai năzdrăvani. Depinde de învățător, de ce fel de relație stabilește cu copiii. Elevii mei erau extraordinari de cuminți, nu pentru că le impuneam, țineau foarte mult la mine, nici nu trebuia să ridic tonul. Pentru Ingrid contează foarte mult notele, pentru mine contează mai mult lucrurile cu care rămâne din școală. Este important să fie mai bună decât a fost ieri, nu în competiție cu ceilalți copii.

Îi repet mereu că nu nota contează, să nu pună presiune pe ea. Copilul, ca noi, oamenii mari, poate avea o zi mai bună sau mai proastă, poate fi mai emotiv, să se simtă rău, poate nu are chimie cu un anumit profesor și nota nu reflectă neapărat ce a știut copilul în momentul acela. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul.

Care știri sunt cel mai greu de anunțat? Unde simți că îți tremură vocea de emoție?

Mă emoționează mereu știrile legate de copii și de bătrâni. În perioada asta, cele care țin de război, de oamenii care fug din calea lui, este îngrozitor ceea ce se întâmplă…

Ce a mostenit Simona Patruleasa de la tatal ei
Ce a mostenit Simona Patruleasa de la tatal ei

Mai există momente de romantism, după căsnicie? Cine face cafeluța, la primele ore ale dimineții, cine spune mai des ”Te iubesc”?…Dacă ți se întâmplă să fii răcită, să stai în pat câteva zile, cum te răsfață soțul tău?

Nu îmi permit să stau în pat nici când sunt bolnavă. Când eram însărcinată cu Ingrid, și au fost momente când eram pe punctul de a pierde sarcina și a trebuit să stau în pat, Sabin a fost mereu lângă mine. Și când am născut a stat alături de mine în spital trei zile și trei nopți. Eu sunt cea care fac de obicei cafeaua, pentru că mă pricep cel mai bine. ? Acum avem momente de romantism mai mult în trei, pentru că dacă Ingrid ne vede că stăm unul lângă celălalt pe canapea la televizor vine și se bagă între noi. Așa că momentele noastre de romantism sunt când pleacă ea la școală.

Sabin este sufletul tău pereche. Ce calități are și sunt pe cale de dispariție la bărbați?

Are multe calități. Ce mi se pare incredibil și nu s-a schimbat din clipa în care l-am cunoscut până astăzi este că nu a existat moment în care el să se pună pe primul plan și eu sau Ingrid să fim pe plan secund. Întotdeauna noi suntem pe primul loc din toate punctele de vedere, nu se gândește niciodată la el. Nici de Sărbători sau de ziua lui nu își dorește nimic, doar să fim noi mulțumite. Nu pune mare preț pe lucrurile materiale.

Ce fel de copil ai fost, unde te regăsești în fiica ta? Este Ingrid o micuță Simona Pătruleasa?

Nu, nu are nicio legătură cu mine când eram mică. Când am născut-o semăna fizic cu mine, acum nici asta nu mai este valabil după cum spune toată lumea. La comportament seamănă cu taică-su, este năzdrăvană cât cinci băieți la un loc. Nu mă regăsesc în ea, eu eram cuminte, ascultătoare. Poate un punct comun este ambiția pe care și eu o aveam când eram de vârsta ei.

Mergeți adesea în Italia…Ți-ar plăcea, la un moment dat, să vă cumpărați și acolo o căsuță? Cu ce te atrage Italia, atât de mult?

Ne place mult pentru că acolo ne-am căsătorit și fratele meu locuiește tot în Italia. Mergem în Capri de câte ori putem să ne sărbătorim căsnicia, am fost și când am împlinit 10 ani, vom merge și să sărbătorim 15 ani de căsnicie. Este locul nostru preferat. Ne place Italia, în general, nu știu dacă mi-aș cumpăra o casa acolo. M-aș muta la Monaco…

Un gând frumos, de primăvară, pentru cititoarele noastre…

Le doresc să fie fericite, să se bucure de viață mai ales în momentele astea grele. Să își facă amintiri frumoase alături de cei dragi, să fie sănătoase și să își acorde timp atunci când pot, să nu uite de ele. Dacă o mamă este fericită și copilul va fi la fel, dacă o soție este fericită, atunci toată familia va fi bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...