Cazul Caracal: reproșuri de la Klaus Iohannis pentru Ministerul Afacerilor Interne

Redacția IMPACT 03.03.2020, 13:22
Cazul Caracal: reproșuri de la Klaus Iohannis pentru Ministerul Afacerilor Interne

Președintele Klaus Iohannis s fost prezent marți la prezentarea bilanțului de activitate al Ministerului Afacerilor Interne, unde a criticat activitatea ministerului, aducând în discuție și ineficiența cu care a fost gestionat întregul caz Caracal.

Klaus Iohannis, critici la adresa MAI la festivitatea de bilanț

Șeful statului spune că actvitatea de ordin managerial a MAI, din anul 2019 a cunoscut câteva deficiențe majore, dar și de lipsă de profesionalism în gestionarea cazului Caracal, dar și a evenimentelor din 10 august, din Piața Victoriei.

„Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august. Instituţia dumneavoastră are obligaţia să-şi facă o autoevaluare profundă pentru a identifica factorii care au dus la situaţiile pe care le-am menţionat şi să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja şi apăra cetăţenii români”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele mai spune că obiectivele fundamentale ale MAI trebuie să fie de a respecta legea, de a-i face pe cetățeni să se simtă în siguranță și să aibă încredere că vor fi protejați.

„Este imperativ că factorii de decizie din cadrul MAI să conştientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au faţă de români şi să depună toate eforturile necesare modernizării şi eficientizării instituţiei. Trebuie să vă asiguraţi că, în toate demersurile pe care le întreprind angajaţii ministerului, sunt pe deplin respectate valori şi principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în faţa legii, cinstea, încrederea şi toleranţa”, a mai explicat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Festivitatea de marți, de la MAI nu a fost lipsită de incidente. Câteva sute de sindicaliști din Poliție au venit în fața ministerului pentru a protesta cu privire la egalizarea nivelului salarial. Protestatarii îl critică pe Ministrul Marcel Vela pentru că nu a respectat această lege.

Marcel Vela. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Vela. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

„Ei solicită drepturi salariale, sporuri peste sporuri, dar suflă în vuvuzele când se intonează imnul național, dar ar trebui să se întrebe și ce fac ei pentru România, nu doar ce face România pentru ei.

Ar trebui să vă arăt niște mesaje ale sindicaliștilor care îmi spun ce fac liderii lor naționali.

Liderul de sindicat din Timiș îmi dă detalii despre ceea ce face liderul lor național, câți bani câștigă pe lună și ce face pentru a-i duce pe oameni la o percepție greșită.

Da, este o manevră politică în spatele acestui protest!”, a reacționat Marcel Vela.

Urmăriți Impact.ro și pe