Cazul Caracal | Măsuri speciale luate pentru Dincă în închisoare. Cum l-au pus polițiștii la adăpost de furia deținuților

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, se află la spitalul Penitenciarului Jilava, acolo unde este expertizat psihiatric. Polițiștii au luat măsuri speciale pentru a-l pune la adăpost de furia celorlalți deținuți.

Gheorghe Dincă este bărbatul din Caracal care a recunoscut că le-a răpit și apoi le-a ucis pe cele două adolescente: Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. El se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii iulie, când Alexandra a cerut ajutorul la 112, fără succes.

Procurorii DIICOT, cei care conduc ancheta, au cerut și ajutorul celor de la FBI în acest caz.

Procurorii federali americani au stat de vorbă cu principalul suspect pentru a-i descifra profilul psihologic. În această perioadă, însă, s-au luat măsuri speciale la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost dus Gheorghe Dincă.

Polițiștii caută să-l apere de ceilalți deținuți, potrivit Libertatea.

Ce măsuri speciale s-au luat pentru Dincă în închisoare

Noi dezvaluiri in cazul de la Caracal

În astfel de cazuri, precum cel al lui Gheorghe Dincă, polițiștii sunt nevoiți să ia măsuri speciale pentru ca acesta să nu fie agresat de ceilalți deținuți. E  motivul pentru care suspectul din Caracal stă singur în celulă, o rezervă a spitalului Penitenciarului Jilava.

El e păzit non-stop de gardieni pentru a nu i se face rău și pentru a nu-și face singur rău.

Este considerat, potrivit legii, un deținut vulnerabil.

”Cât stă în salonul din spital e protejat, pentru că e singur. Acolo are tot ce-i trebuie. Nu îl putem teleporta așa că pe drumurile pe care e nevoit să le facă dintr-un loc în altul din penitenciar, se întâmplă să fie amenințat sau înjurat. Dar doar atât. E bine păzit”, spun surse din Penitenciarul Jilava.

În această perioadă are loc expertiza psihiatrică în cazul lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii vor să afle dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii presupuselor crime.

Procedura este una de durată, iar raportul ar putea veni abia peste 30 de zile.