Cauza morţii Danielei Niţă, patroana firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv, dezvăluită. Fusese condamnată la 12 ani de închisoare

Ioana Bucur 22.09.2021, 23:06
Cauza morţii Danielei Niţă, patroana firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv, dezvăluită. Fusese condamnată la 12 ani de închisoare

După mai bine de o lună de speculații, cauza morții Danielei Niță, patroana firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv, a fost dezvăluită. Anunțul a fost făcut chiar de avocatul acesteia.

Avocatul Danielei Niță a dezvăluit cauza morții patroanei firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv

La vârsta de 44 de ani, Daniela Niță a fost găsită fără suflare, în propria casă, pe 16 august 2021. La acea vreme, medicii legiști au anunțat că pe trupul femeii nu fuseseră identificate urme de violență și că a fost deschisă o anchetă pentru moarte suspectă.

La mai bine de o lună de la decesul acesteia, cauza morții a fost dezvăluită de avocatul ei, miercuri, 22 septembrie, la Curtea de Apel București, unde fusese reluat procesul, după ce un al treilea judecător a analizat dosarul.

Potrivit apărătorului, Daniela Niță, care era patroana firmei care a furnizat și instalat artificiile din clubul Colectiv, a murit în urma unui infarct, deși aceasta nu avea antecedente medicale, scrie Libertatea.

„Ne exprimăm regretul pentru cele întâmplate”, a transmis președinta completului, Pretoria Dumitrache, azi, în sala de judecată.

Avocatul Danielei Niță a mai anunțat că, în cursul zilei de miercuri, va depune și o cerere pentru încetarea procesului.

Cauza morţii Danielei Niţă, patroana firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv, dezvăluită
Daniela Niţă

Fusese condamnată la 12 ani și opt luni de închisoare

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București (DGPMB) a anunțat că a fost sesizată în data de 16..08.2021, prin apel 112, cu privire la faptul că într-un apartament din Sectorul 5 a fost găsită o femeie de 44 de ani fără suflare.

„În data de 16.08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a anunţat Poliţia.

Daniela Niță era patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cea care instalase artificiile în clubul Colectiv. În primă instanță, Niță primise cea mai mare pedeapsă, fiind condamnată la 12 ani și opt luni de închisoare, precum şi cinci ani de interzicere a unor drepturi. Decizia nu era definitivă.

La mijlocul lunii septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunța că a formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 825 din 29 iunie 2021 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care s-a constatat că a fost afectată independenţa şi imparţialitatea judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, învestiţi cu soluţionarea dosarului „Colectiv”, şi a judecătorilor învestiţi cu soluţionarea cererii de recuzare formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Formularea plângerii este determinată de faptul că hotărârea criticată cuprinde o analiză a legalităţii cererii de recuzare formulate de procurorul de şedinţă din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, or, o astfel de examinare nu poate fi realizată decât în procedura reglementată de art. 68 din Codul de procedură penală”, a transmis, marţi, Parchetul General, într-un comunicat de presă.