Câți români sunt gata să se vaccineze împotriva noului virus. Procentul e mai mic decât crezi

Stan Filon / 19.11.2020, 19:53
Câți români sunt gata să se vaccineze împotriva noului virus. Procentul e mai mic decât crezi

Va fi din nou instituită carantina în România? Se vaccinează românii împotriva coronavirusului, atunci când va fi gata vaccinul? Ei bine, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a realizat un sondaj de opinie în perioada 15-17 noiembrie în care a adresat aceste întrebări românilor.

Un sondaj de opinie arată că 60% dintre români cred că va fi instituită carantină, după alegeri. 25% dintre români nu s-ar vaccina

Astfel, s-a ajuns la concluzia că într-o proporție extrem de mare, românii sunt convinși că, imediat după alegerile parlamentare, autoritățile vor institui din nou lockdown în ţara noastră, totul în contextul exploziei cazurilor de COVID-19.

Legat de subiectul vaccinării, românii sunt destul de circumspecți și preferă mai degrabă să aștepte apariția tratamentului și evoluția sa în rândul persoanelor care îl vor primi, iar abia apoi vor lua decizia dacă să accepte sau nu vaccinarea.

25% dintre romani nu s-ar vaccina
25% dintre romani nu s-ar vaccina

25% dintre români nu s-ar vaccina împotriva coronavirusului

Datele sondajului Avangarde indică faptul că 60% dintre cetățeni se așteaptă ca România să intre într-un lockdown total după alegerile din 6 decembrie, iar 54% dintre aceştia spun că nu vor accepta o nouă carantină generală, cum a fost cea din primăvară, scrie Mediafax.

  • 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown total după alegeri
  • 54% dintre ei nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală
  • 25% dintre români spun că nu se vor vaccina atunci când vaccinul va fi disponibil pe piaţă, reiese dintr-un sondaj Avangarde la care au răspuns 815 adulţi din România.

În prezent, procentul celor care se declară pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este mai mare decât cel al celor care se declară împotrivă, rezultă din același sondaj.

”După cum se preconizează, în prima parte a anului viitor există posibilitatea ca vaccinul pentru Covid 19 să fie disponibil pe piața. Dvs. personal vă veți vaccina împotriva Covid 19?”, este întrebarea la care participanții la sondaj au fost chemați să răspundă.

30% răspund ”cu siguranță, DA”, 36% spun că se vor vaccina ”dar după o perioadă în care vor vedea că oamenii care s-au vaccinat nu au pățit nimic” iar 25% dintre cei chestionați spun că nu se vor vaccina. Dintre cei care susțin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare și 72% susțin că nu cred în eficiența acestui vaccin. Studiul celor de la Avangarde a fost realizat în perioada 15-17 noiembrie pe un eșantion de 815 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3,3%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI