Câți români au fost afectați, de fapt, de războiul din Ucraina? Cifrele surprinzătoare ale unui sondaj

Badea Violeta 06.09.2022, 19:08
Câți români au fost afectați, de fapt, de războiul din Ucraina? Cifrele surprinzătoare ale unui sondaj

Războiul din Ucraina a afectat economia globală. Alimentele s-au scumpit simțitor, iar milioane de oameni din întreaga lume se confruntă deja cu sărăcia. Dar cum a afectat, de fapt, țara noastră invadarea Ucrainei de către Rusia? Iată cifrele surprinzătoare ale unui sondaj. Cu ce probleme se confruntă românii!

Consecinţele războiului din Ucraina asupra românilor

Armele rusești continuă să ucidă oameni nevinovați în Ucraina. Dar, din păcate, acestea au trezit țările occidentale la o cruntă realitate. Și nu, nu este vorba doar despre capabilitățile militare sau despre amenințările lui Vladimir Putin la dezlănțuirea arsenalului nuclear, ci despre faptul că țara sa este ancorată destul de puternic în realitatea economică și politică a Europei.

La fel ca restul lumii, și românii sunt îngroziți de consecinţele conflictului din Ucraina. Cei mai mulți se tem de scumpiri și o posibilă criză. De asemenea, oamenii din țara noastră tremură și de frica unei eventuale extinderi a zonei de conflict sau chiar de un război nuclear, potrivit unui sondaj realizat de Eurobarometru.

De altfel, 66% dintre români susțin că au avut probleme financiare din cauza războiului din țara vecină. Amintim că nivelul de aprobare a monedei euro a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată.

Cati romani au fost afectati de razboiul din Ucraina
Cati romani au fost afectati de razboiul din Ucraina

70% dintre români nu au încredere în Guvern

Nu mai e un secret că românii nu au încredere în oamenii care conduc țara. O arată și datele furnizate de Eurobarometru. Potrivit sondajului, aproape 70% dintre români nu au încredere în Guvern. De asemenea, 34% dintre ei nu au încredere în Parlament.

Cu toate astea, sondajul, efectuat între iunie-iulie 2022,indică faptul că 67% dintre români sunt optimiști cu privire la viitorul Uniunii Europene, ceea ce reprezintă o creștere cu opt puncte în comparație cu un sondaj asemănător realizat în primele două luni ale acestui an, adică chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

În țara noastră, încrederea în UE este de 47% (+ 6 puncte procentuale). În schimb, 36% dintre români au opinii neutre, iar 14% dintre respondenți au opinii negative cu privire la UE.

În ceea ce privește invadarea Ucrainei de către Rusia, 69% dintre români sunt de acord cu sancțiunile economice impuse de UE țării lui Vladimir Putin.

De asemenea, 61% dintre respondenți susțin finanțarea furnizării și livrării de echipamente militare către Ucraina (media UE: 68%), în timp ce 61% dintre români sunt mulțumiți de răspunsul UE (media UE: 57%).

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...