Câți români au depus cerere pentru rezidența în Marea Britanie în 2021. Numărul este cu adevărat uriaș

Nicu Stan, Mihai Cheleș 30.06.2021, 16:00

Câți români au depus cerere pentru rezidența în Marea Britanie în 2021. Numărul este cu adevărat uriaș. Ce trebuiau să facă toți românii care vor să muncească în Marea Britanie până astăzi.

S-a aflat câți români s-au arătat dornici de a locui în Marea Britanie în acest an. Numărul este unul fabulos

S-a aflat câți români au depus cerere pentru rezidența în Marea Britanie în 2021. Termenul de depunere a cererilor de înregistrare pentru rezidență în Marea Britanie expiră miercuri pentru cetățenii europeni care doresc să își continue munca sau studiile în Regat, după ce acesta a ieșit din UE.

În total, conform autorităților din Londra, citate de BBC, până la finalul lunii mai 2021, erau 5.605.800 de aplicații depuse din care 5.271.300 erau deja finalizate.

Anglia, luată cu asalt de muncitorii din Europa si dupa Brexit
Anglia, luată cu asalt de muncitorii din Europa si după Brexit

Cele mai multe cereri de rezidență, din partea polonezilor și a românilor

Polonezii și românii sunt în continuare pe primele locuri, la distanță mică: Polonia-975.000 și România 918.000. De asemenea, în jur de 400.000 de cereri așteaptă să fie analizate de autoritățile britanice.

Miniștrii englezi au informat că toți cei care vor depune cererile în termenul stabilit vor avea drepturile garantate, în timp ce laburiștii avertizează asupra riscului ca multe persoane vulnerabile să își piardă accesul la serviciile publice, cei din opozițe cerând prelungirea termenului.

De ce trebuie depuse acestet cereri de rezidență

Ca urmare a ieșirii Marii Britanii din UE, europenii și familiile lor care trăiesc și muncesc în Marea Britanie nu mai au automat dreptul să facă acest lucru, libertatea de mișcare stopând odată cu părăsirea blocului comunitar.

În schimb, pot depune cererile de rezidență. Odată acordat statutul de rezident de către autorități, europenii respectivi vor continua să beneficieze de sistemul public de sănătate NHS, să studieze, să aibă acces la alte fonduri publice sau beneficii, să călătorească în interiorul, precum și în exteriorul țării.

Care este situația cererilor. Câte cereri de rezidență au prelucrat autoritățile britanice până acum

Din totalul cererilor deja procesate, care au trecut rpin mâinile autorităților britanice:

-peste 2.7 milioane au primit statutul de rezident obținând deja un permis cu valabilitate nelimitată de ședere în Anglia.

-alte 2,2 milioane de oameni au primit o viză temporară, ceea ce înseamnă că trebuie să aplice din nou pentru permisul de rezident permanent, după cinci ani de ședere în Marea Britanie.

-în jur de 94.000 de cererii au fost respinse de către autoritățile britancie

-72.100 de cereri au fost retrase

-74.900 de cereri de rezidență au fost invalidate

Urmăriți Impact.ro și pe