Câți elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba română. 27.000 nu s-au prezentat

Stan Filon 28.03.2023, 09:00
Câți elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba română. 27.000 nu s-au prezentat

Acum s-a aflat câți elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba română! Dacă simularea ar fi fost o ocazie foarte bună pentru elevii de clasa a XII-a să se obișnuiască cu examenul pe care urmează să îl dea și să își testeze cunoștințele acumulate, iată că unii au profitat de această ocazie pentru a testa noi metode de copiere!

Câți elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba română

Așadar, elevii de clasa a XII-a trec prin emoțiile examenului maturității. Este însă o simplă simulare, în care elevii trebuie să se obișnuiască cu examenul pe care urmează să îl susțină în vară și să își testeze cunoștințele acumulate până acum.

Luni a avut loc simularea examenului scris de limbă și literatură română pentru Bacalaureat 2023 la care au luat parte 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, conform datelor transmise inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00).

Cati elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba romana
Cati elevi au copiat la Simularea BAC 2023 la Limba romana

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisă de limbă și literatură română

Din păcate, unii elevi au profitat de această simulare pentru a testa noi metode de copiere! Mai exact, pentru tentativă de fraudă au fost eliminați din examen un număr de 12 elevi, mai transmite ministerul Educației într-o notă.

Subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la simularea Bacalaureat 2023, proba scrisă de Limba și literatura română, au avut basmul cult în partea dedicată eseului, la punctul al III-lea, și o poezie la cel de-al II-lea punct, potrivit subiectelor obținute de Edupedu.ro.

Din păcate, de la prima probă au absentat peste 27.386 de elevi, potrivit datelor transmise de ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

„Astăzi, 27 martie, s-a desfășurat simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat 2023. Conform datelor transmise inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), la această probă au fost prezenți 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 12 elevi”, mai precizează comunicatul Ministerul Educației.

Calendarul probelor programate în zilele următoare:

• 28 martie 2022: proba E)c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
• 29 martie 2022: proba E)d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
• 30 martie 2022: proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...