Câți bani primește Rusia în fiecare zi de la UE, pentru energie. Un înalt oficial european a făcut publică suma

Stan Filon 06.04.2022, 18:27
Câți bani primește Rusia în fiecare zi de la UE, pentru energie. Un înalt oficial european a făcut publică suma

S-a aflat câți bani primește Rusia în fiecare zi de la UE, pentru energia vândută. Suma este una amețitoare, iar cel care a vorbit despre asta a fost chiar Josep Borrell, șeful politicii externe a Uniunii Europene. Acesta a făcut publice sumele plătite către Rusia într-un discurs în care a cerut creșterea de suport militar acordat Ucrainei pentru încetarea războiului.

Câți bani primește Rusia în fiecare zi de la UE, pentru energie

Așadar, s-a aflat ce sume plătește Uniunea Europeană Rusiei. Pe de o parte, Uniunea Europeană impune sancțiuni economice Rusiei, iar în același timp îi umple conturile lui Vladimir Putin, pentru energia cumpărată în fiecare zi, fie că vorbim despre petrol sau gaz natural.

Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, a spus clar că Uniunea Europeană i-a achitat Rusiei lui Vladimir Putin nu mai puțin de 35 de miliarde de euro, de la începutul războiului din Ucraina. Înaltul demnitar a venit cu aceste cifre în discursul său prin care solicita mai mult ajutor militar pe care Uniunea Europeană ar trebui să îl acorde Ucrainei. Discursul a avut loc chiar în Parlamentul European, potrivit The Guardian.

Cati bani primeste Rusia in fiecare zi de la UE, pentru energie
JosepBorrell (foto) a spus cati bani primeste Rusia in fiecare zi de la UE, pentru energie

„Bani pătați cu sânge ucrainean”

„Trebuie să continuăm să înarmăm Ucraina. Avem nevoie de mai puține aplauze și de mai multă asistență”, a spus el. UE a promis 1 miliard de euro în ajutor militar pentru Ucraina, a spus el, ceea ce „ar putea părea foarte mult”, dar „1 miliard de euro este ceea ce îi plătim lui Putin în fiecare zi pentru importurile de energie. De la începutul războiului i-am dat 35 de miliarde de euro. Comparați asta cu 1 miliard de euro pe care l-am dat Ucrainei pentru armament.”

Culmea, declarațiile șeful politicii externe a UE au venit chiar în timp ce se dezbăteau noile sancțiuni economice pe care Uniunea Europeană dorește să le impună Rusiei. Printre aceste sancțiuni se numără interzicerea importurilor de cărbune în valoare de 4 miliarde de euro. Polonia și statele baltice au vorbit despre adevăratele sancțiuni care ar trebui impuse Rusiei, respectiv cele care privesc exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, însă imediat s-au confruntat cu o opoziție din partea Germaniei, Austriei și Ungariei, deoarece UE importă 41% din gaz și 27% din petrol din Rusia.

Primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Klitschko, le-a cerut recent politicienilor europeni să întrerupă toate legăturile comerciale cu Moscova, afirmând că plățile către Rusia sunt acoperite de „sânge ucrainean” și contribuie la finanțarea armatei ruse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...