Câți bani câștigă Pfizer din vaccinuri în 2022. Cererea a crescut pentru acest an

Badea Violeta 12.01.2022, 15:22
Câți bani câștigă Pfizer din vaccinuri în 2022. Cererea a crescut pentru acest an

Având în vedere că încă suntem în plină pandemie de Covid-19, iar cele mai multe țări se află în zona roșie, specialiștii spun că vaccinările vor continua și anul acesta. Principalul ser folosit în Europa este cel produs de Pfizer – BioNTech, așa că grupul german a făcut o analiză și a aflat ce venituri va obține în 2022.

Veniturile pe care le va obține Pfizer din vaccinuri  în 2022

În urmă cu un an, principalul subiect al lumii era pandemia de coronavirus. Acum, la începutul lui 2022, situația este asemănătoare, cu precizarea că este vorba de o altă tulpină.

Între timp, au fost injectate mai mult de 100 de milioane de doze de vaccin, dar rata incidenţei a rămas la fel de ridicată sau poate chiar și mai ridicată decât atunci, conform unor studii.

Așa că nu este exclus ca autoritățile anumitor state să introducă curând chiar şi vaccinarea obligatorie. Bazându-se pe aceste date și pe unele chiar mai amănunțite, grupul german BioNTech estimează că vaccinul Covid-19 pe care îl produce împreună cu partenerul american Pfizer va aduce venituri de 13 până la 17 miliarde de euro, adică 19 miliarde de dolari. Aceștia se bazează și pe faptul că vaccinul va putea fi folosit și la copii, conform Reuters.

Ce venituri poate obtine grupul BioNTech din vaccinuri in 2022
Ce venituri poate obtine grupul BioNTech din vaccinuri in 2022

BioNTech, despre vaccinul adaptat la Omicron

Reprezentanții companiei germane anunță că tot profitul pe care-l va obține anul acesta va fi investit în dezvoltarea de medicamente contra cancerului.

De asemenea, aceștia au în vedere și producerea de noi vaccinuri. BioNTech a mai anunțat că numărul angajaţilor implicaţi în activitatea de cercetare-dezvoltare (R&D) s-a majorat anul trecut cu 40%, adică au venit în jur de 850 de persoane.

În plus, Albert Bourla, directorul general al Pfizer, a vorbit și despre o versiune a serului anti-Covid-19 adaptată variantei Omicron. Aceasta ar putea fi finalizată în luna martie.

„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron – n. r.) şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiţi. Uzina noastră a început deja producţia”, a declarat acesta pentru CNBC.

El a anunțat încă de la sfârşitul lunii noiembrie că grupul Pfizer lucrează la o nouă versiune a vaccinului său anti-Covid-19 care să facă față noii tilpini Omicron.

„Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, declara Albert Bourla.

De asemenea, directorul general al companiei a spus că momentan nu se pune problema să apară și doza a patra a vaccinului. Acesta susține că deocamdată ea nu este necesară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...