Câți bani câștigă, de fapt, din muzică Viorica și Ioniță de la Clejani. Venituri fabuloase pentru doar un concert

Iancu Andreea 25.05.2020, 14:49

Sunt unii dintre cei mai apreciați lăutari din România și se bucură de un succes fulminant. Viorica și Ioniță de la Clejani au însă și alte motive de laudă. Artiștii încasează sume impresionante de bani pentru evenimentele și concertele la care participă. Este evident că acestea sunt pe măsura renumelui lor.

Cât câștigă Viorica și Ioniță de la Clejani

Chiar dacă evenimentele și concertele sunt în această perioadă interzise, artiștii de succes au strâns sume considerabile de bani înainte de instaurarea stării de urgență. Printre aceștia se numără și lăutarii Viorica și Ioniță. Cei doi soți au avut de-a lungul timpului numeroase apariții TV, participări la evenimente, care le-au rotunjit conturile.

 

Se pare că Viorica și Ioniță dețin o asociație, prin care au semnat mai multe contracte pentru evenimentele la care au participat. Astfel, conform tolo.ro, soții au încasat de la Primăria Sectorul 5 doar pentru un singur concert aproape 21.500 de euro. În conturile asociației ”Dragostea de la Clejani” au intrat banii pe care în mod normal îi produceau într-un an întreg. Potrivit aceleiași surse, asociația nu are angajați, și are drept obiectiv ”interpretarea și creația artistică”.

Totodată, pentru același eveniment susținut de primărie, formația de lăutari a încasat încă 11.500 de euro. Această sumă figurează pe o altă firmă a lui Ioniță de la Clejani, ”Moftify”.

Clejanii au ajuns cunoscuți internațional
Clejanii au ajuns cunoscuți internațional

Succes fulminant chiar și peste hotare

Viorica și Ioniță nu sunt cunoscuți doar în România. Soții au trecut granițele și au transmis dragostea pentru muzică și altor națiuni. Aceștia au reușit să urce pe scene mari ale lumii și să cunoască figuri emblematice ale momentului. Astfel, Viorica și Ioniță au cântat la Opera Garnier, Paris, La Perpignan.

Printre personalitățile cărora familia de la Clejani le-a cântat se numără Yehudi Menuhin, Johnny Depp, Viper Room sau Vanessa Paradis.

De asemenea, în România, trupa a cântat la două dintre cele mai importante evenimente muzicale din țară, Premiile MTV România, dar și la Romania Music Awards.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...