Câți bani a câștigat Simona Halep, după victoria de la Dubai. Suma uriașă adunată în carieră

Redacția IMPACT 25.02.2020, 12:52
Câți bani a câștigat Simona Halep, după victoria de la Dubai. Suma uriașă adunată în carieră

După victoria zdrobitoare de sâmbătă, de la Turneul din Dubai (Emiratele Arabe Unite), Simona Halep a câștigat mai multă încredere în ea, însă a câștigat, totodată și mai mulți bani.

Câți bani a încasat Simona Halep

Victoria de la Dubai a propulsat-o pe Simona Halep pe locul al doilea în clasamentul WTA. Simona Halep a reușit să se impună în setul decisiv după un meci jucat extraordinar. Românca a câștigat la tie-break 7-6 (7-5) și se impune pentru a doua oară în carieră la Dubai, după ce a învins-o pe jucătoarea de origine rusă, Elena Rybakina. Sportiva a primit, în urma meciului, un cec în valoare de 696.860 de dolari. De la începutul acestui an și până acum, Simona Halep a încasat o sumă impresionantă, de aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit Digi Sport.

Simona Halep a câștigat competiția din Dubai. Foto: Twitter / Simona Halep
Simona Halep a câștigat competiția din Dubai. Foto: Twitter / Simona Halep

În total, roma câânca știgat din tenis 36,5 milioane de dolari, sumă care o plasează doar sub Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova. Serena a obținut până acum 92,7 milioane de dolari din tenis, Venus Williams aproape 42 de milioane de doari, în timp ce Maria Sharapova a obținut 38,7 milioane de dolari. 

Simona Halep se bucură din plin de victoria obținută la Turneul de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât Darren Cahill i-a transmis cele mai frumoase gânduri cu prilejul câștigării marelui trofeu al competiției de la Dubai.

„Bine jucat, Simo! Ai făcut o performanță uimitoare în această săptămână, împotriva unor adversare foarte dure. Forța și caracterul tău au strălucit! O săptămână minunată de coaching pentru Arti&Cosmin. Bine lucrat, băieți!”, a fost mesajul postat de Cahill pe Twitter. Tehnicianul nu a putut fi alături de eleva sa în ultimul act al Turneului de la Dubai, din motive personale.

Top 10 WTA săptămâna aceasta

  •  1. Ashleigh Barty 8.367 puncte
  • 2. Simona Halep 6.076 puncte
  • 3. Karolina Pliskova 5.200 puncte
  • 4. Bianca Andreescu 4.665 puncte
  • 5. Sofia Kenin 4.490 puncte
  • 6. Kiki Bertens 4.335 puncte
  • 7. Elina Svitolina 4.301 puncte
  • 8. Serena Williams 3.915 puncte
  • 9. Belinda Bencic 3.875 puncte
  • 10. Naomi Osaka 3.625 puncte

Simona Halep nu va participa la Competiția de la Doha, care are loc săptămâna aceasta. Românca ar putea pierde financiar prins prisma faptulu că nu participă la această competiție, întrucât nu va putea obține bonusul de la finalul sezonului, oferit de WTA.

Criteriile de bază pentru acordarea bonusurilor s-au schimbat, astfel că la finalul acestui sezon nu se va mai ţine cont de clasamentul WTA. Se va realiza un clasament separat, în funcţie de rezultate şi turneele importante la care a participat fiecare sportivă de-a lungul sezonului, scrie Mediafax.

 

Urmăriți Impact.ro și pe