Câți ani are bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus. Toate detaliile despre el

Redacția IMPACT 27.02.2020, 08:17
Câți ani are bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus. Toate detaliile despre el

Primul caz de coronavirus, în România, a fost confirmat de autorități. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, despre care testele de specialitate au arătat că este infectat cu maladia periculoasă. Prima persoană din țara noastră care a contactat virusul ar fi avut o legătură cu italianul care s-a plimbat zilele trecute pe o rază foarte mare a teritoriului, inclusiv în Craiova.

Câți ani are bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus. Toate detaliile despre el

Atât ministrul Victor Costache, cât și secretarul de stat Raed Arafat au făcut declarații în acest sens, în noaptea de miercuri. Primul caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României a mai adus cu sine și informația că ar fi vorba despre un bărbat de 25 de ani. Prima persoană infectată din țară lucrează la o firmă de prelucrare a lemnului, a cărei patron-asociat era chiar italianul de 71 de ani. La rândul lui, bărbatului i-a fost confirmată infectarea când a revenit în Rimini, în Italia.

Câți ani are bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus. Toate detaliile despre el
Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus are 25 de ani și a fost preluat de autorități

„Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună”, a susținut ministrul Sănătății, Victor Costache.

Bărbatul a fost inițial pus de autorități în stare de carantină, în propria casă, alături de părinții și bunicii lui, cu care locuia. Starea de carantină a mai fost instaurată și în apartamentul din Târgu Jiu în care locuia iubita tânărului de 25 de ani. Totodată, în dimineața de joi, pe 27 februarie, acesta a fost transportat la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Primul caz de infectare cu COVID-19 de pe teritoriul României a fost confirmat în seara de miercuri. Raed Arafat a transmis că starea de sănătate a tânărului “nu este gravă”, dar și că acesta alături de alți șapte membri ai familie sale sunt în izolare, anunță Digi24. Tânărul de 25 de ani a fost numit “pacientul zero” al României, iar evoluția stării sale de sănătate va fi atent monitorizată, în următoarea perioadă.

“Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct.”, a mai anunțat ministrul Victor Costache, despre românul cu coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI