Câte clase aveau, de fapt, Nicolae și Elena Ceaușescu. Nici măcar casieri la Mega Image n-ar fi putut lucra!

Daria Petrescu 15.01.2020, 10:40
Câte clase aveau, de fapt, Nicolae și Elena Ceaușescu. Nici măcar casieri la Mega Image n-ar fi putut lucra!

Nicolae Ceaușescu a fost președintele României în perioada comunistă. Acesta și soția lui, Elena Ceaușescu, au fost împușcați chiar în ziua de Crăciun în anul 1989, la Revoluție. Puțini sunt însă cei care știu câte clase aveau cei doi.

Nicolae și Elena Ceaușescu nu puteau fi nici măcar casieri la Mega Image

S-a spus întotdeauna că Nicolae Ceaușescu era un analfabet. Puțini sunt cei care știu că  în acele timpuri fostul conducătăr al țării a făcut doar patru clase. El a învățat la școala din satul său natal, Scornicești.

Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, deși avea doar patru clase.

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit.  În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut.

În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, scria Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Cum a cunoscut-o Nicolae Ceaușescu pe Elena, cea care i-a devenit soție

Pe 13 august 1939, în Ferentari s-a dat o mare petrecere la care au fost invitați și Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu. Evenimentul a fost organizat de breasla lucrătorilor din industria textilă, pielărie și încălțăminte.  În cadrul petrecerii, aceasta a fost desemnată Regina Muncii, în urma unui concurs de frumusețe.

S-a spus întotdeauna că Nicolae Ceaușescu era un analfabet
S-a spus întotdeauna că Nicolae Ceaușescu era un analfabet

De fapt, câștigătoarea era cea care reușea să vândă cele mai multe cărți poștale. Se spune că Nicolae a făcut tot posibilul ca Elena să primească acest titlu. Acesta a cumpărat un număr impresionant de cărți poștale în contul ei.

Ulterior, cei doi au luat cuvântul, iar Nicolae Ceaușescu a ținut să mulțumească „proletariatului conștient de eforturile făcute pentru apărarea libertății și a martirilor clasei muncitoare.”

Declarația i-a adus o condamnare la închisoare, astfel că a stat în spatele gratiilor între 1940 și 1944. Elena însă nu l-a uitat și l-a vizitat la Jilava, unde cei doi au petrecut momente de intimitate, cu acordul paznicilor. Acest lucru a fost posibil după ce Nicolae s-a prefăcut că are nevoie la dentist.

Povestea s-a aflat după ce membrul de partid Ilona Papp a făcut un denunț, dar întâlnirile amoroase dintre Ceaușescu și Elena lui Briceag au continuat. Ambiția lor a avut însă consecințe.  Elena și Nicolae Ceaușescu s-au căsătorit în decembrie 1947, când ea era însărcinată în 7 luni cu Valentin, potrivit a1.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe