Câtă durere. Mama şi cei doi copii care au murit în groaznicul accident de lângă Bacău, conduşi pe ultimul drum. Tatăl, în stare gravă, nu ştie nimic

Ana Anitoiu 31.07.2021, 15:08
Câtă durere. Mama şi cei doi copii care au murit în groaznicul accident de lângă Bacău, conduşi pe ultimul drum. Tatăl, în stare gravă, nu ştie nimic

Mama şi cei doi copii care au murit în groaznicul accident ce a avut loc duminică dimineață în localitatea Răcăciuni din județul Bacău au fost conduşi pe ultimul drum. Tatăl ar fi în continuare în stare gravă și deocamdată nu ar ști ce s-a întâmplat. Bărbatul ar urma să afle că soția lui și doi dintre cei trei copii ai lor au pierit.

Cum s-a produs accidentul tragic

Ionela și Florin Huluță ar fi trebuit ca în aceste zile să se bucure împreună cu cei trei copii ai lor de timp petrecut alături de părinți și prieteni, la Suceava. Cuplul se stabilise de mulți ani în Londra și s-a întors în țară penru a petrece vacanța alături de oamenii de care le era dor.

Însă, duminică dimineață, acest scenariu fericit s-a năruit și a fost înlocuit de unul tragic. Un autovehicul van în care călătoreau către litoral șapte persoane, toate rude, a intrat pe contrasens pe DN2, E85 și a lovit frontal un Mercedes E-Classe cu volan pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie. În mașină se afla tânăra familie care se îndrepta spre Suceava.

Ionel Huluță, în vârstă de 34 de ani, fiul ei de 7 ani și fiica de trei luni au murit în urma impactului. Florin Huluță, în vârstă de 37 de ani, care se afla la volan, a fost transportat la Spitalul Județean Bacău în stare gravă și ulterior la Spitalul Județean Suceava, în secția de Chirurgie toracică. Fiul lor de trei ani a supraviețuit fără răni grave și a fost preluat la scurt timp de bunici.

Din celălalt autoturism au murit patru femei, în vârstă de 18, 44, 65, respectiv 67 de ani. Un alt adult și un asolescent de 15 ani au fost răniți din microbuz, minorul fiind în stare foarte gravă. Șoferul vinovat de accident a scăpat cu viață.

Mama si cei doi copii care au murit in groaznicul accident de langa Bacau, condusi pe ultimul drum
Imagine de la inmormantare. Sursa: ziaruldesuceava.ro

Mama şi cei doi copii care au murit, conduşi pe ultimul drum

În curtea părinților Ionelei Huluță au fost așezate trei sicrie albe înconjurate de multe flori și de durere fără margini. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din cinci preoți, iar sute de oameni au venit să-și ia rămas bun.

Cortegiul funerar a fost alcătuit din două dricuri și a străbătut satul Laura, Vicovu de Sus, iar o întreagă comunitate a plâns alături de familia îndurerată, în drumul spre cimitir.

Eroarea ce a pus tânăra familie pe drum la ora producerii accidentului

Potrivit rudelor, familia Huluță avea bilete la avion din Luton pentru Suceava. Însă, din cauza unei neînțelegeri, fiica lor de doar trei luni nu apărea în sistem ca bebeluș. În contextul în care politica companiei Wizz air permite doar 15 bebeluși la bord, al lor fiind al 16-lea, cei cinci au fost coborâți din avion și îmbarcați apoi într-un altul, cu destinația București.

Apoi, o rudă le-a dus mașina la aeroport, de unde cei doi soți au pornit nerăbdători spre casă alături de copiii lor. Așa au ajuns duminică dimineață, în localitatea Răcăciuni, județul Bacău, unde a avut loc accidentul rutier.

Sucevenii din Marea Britanie au demarat o campanie umanitară de strângere de fonduri în urma accidentului pentru a-l ajuta de Florin Huluță. Joi după-amiază era strânsă o sumă de aproape 30.000 de lire sterline. La Școala ”Saint Bernadette” din cartierul londonez Harrow, unde învăța băiețelul în vârstă de șapte ani, a fost amenajat un altar de flori și candele. Copiii au adus jucării și au desenat scene petrecute alături de prieteul lor, iar părinții lor au făcut donații în urna depusă de către conducerea școlii.