Cât mai durează gerul în România. Meteorologii sunt surprinși. ”Revine primăvara, este anormal”

Stan Filon 18.01.2021, 13:51
Cât mai durează gerul în România. Meteorologii sunt surprinși. ”Revine primăvara, este anormal”

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarea perioadă. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie sunt uimiți nu de gerul care s-a abătut asupra României, în ultimele zile. Chiar dacă au fost înregistrate și temperaturi de -23 de grade în România, meteorologii sunt intrigați de ceea ce urmează.

Meteorologii ANM au explicat cât mai durează gerul în România

Gerul năprasnic continuă în România și la începutul acestei săptămâni, când temperaturile vor fi negative chiar și ziua. Frigul ne mai chinuie însă până miercuri. După această zi, temperaturile vor crește îngrijorător și vr ajunge, în plină iarnă, la nivelul unor temperaturi de primăvară.

Diferențele de temperaturi între începutul săptămânii în curs și sfârșitul ei vor fi imense, chiar și de 40 de grade Celsius! Așadar, meteorologii sunt îngrijorați de această primăvară timpurie, care va aduce temperaturi chiar și de 12 grade Celsius!

Meteorologii ANM au explicat cat mai dureaza gerul in Romania
Meteorologii ANM au explicat cat mai dureaza gerul in Romania

Diferență uriașă de temperaturi, în numai câteva zile

„Sunt temperaturi negative, cea mai scăzută temperatura a fost -23 de grade la Miercurea Ciuc. În nopțile următoare ne așteptăm la temperaturi scăzute, mai ales noaptea de luni spre marți. Termometrul va indica valori sub -20 de grade. Ger și în Capitală. 
 
Scăpăm de miercuri de aceste temperaturi geroase când va pătrunde o masă de aer mult mai cald. Spre sfârșitul săptămânii vom avea temperaturi cu maxime de 11-12 grade. 
 
Revine primăvară și abia acest aspect este anormal. Este mijlocul iernii și nu e neobișnuit să avem temperaturi negative sau ger, mai degrabă când vorbim de valori de 11-12 grade, specifice primăverii, atunci vorbim de un caracter anormal al vremii.
 
Până în momentul de față estimările pe care le avem ne indică o vreme caldă în mare parte din țară, chiar și începutul lunii februarie, cu temperaturi peste normal. Precipitațiile nu vor fi doar sub formă de ninsoare ci și ploaie”, a explicat meteorologul ANM Oana Păduraru pentru Realitatea PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...