Cât costă următoarea misiune NASA pe Lună. În 2024 oamenii vor ajunge din nou acolo, prima oară după 1972

Ana Anitoiu, Camelia Moldoveanu 24.05.2021, 17:20
Cât costă următoarea misiune NASA pe Lună. În 2024 oamenii vor ajunge din nou acolo, prima oară după 1972

Următoarea misiune NASA pe Lună va avea un buget colosal. Administrația Națională Aeronautică și Spațială vrea să trimită un rover pe satelitul natural al Pământului ca să găsească locuri potrivite de aterizare, astfel încât oamenii să poată ajunge din nou acolo, în 2024, pentru prima oară după 1972.

Obiective importante, în următoarea misiune NASA pe Lună

Mai exact, NASA intenționează să trimită un rover pe Lună în anul 2023 atât pentru a găsi locuri de  aterizare potrivite pentru echipajul misiunii Artemis ce va avea loc un an mai târziu, cât și pentru a găsi surse de apă.

În cadrul misiunii Artemis va fi înregistrată o nouă premieră – prima femeie pe Lună. Aceasta, precum și un bărbat vor ateriza în aceeași regiune a satelitului natural al Pământului, în 2024. Va fi prima dată când oamenii vor ajunge acolo, din 1972.

Cat costa urmatoarea misiune NASA pe Luna. In 2024 oamenii vor ajunge din nou acolo, prima oara dupa 1972
Roverul VIPER

Cât costă următoarea misiune NASA pe Lună

NASA va aloca un buget colosal acestei misiuni. Va trimite pe Lună un rover alimentat cu energie solară numit VIPER, în valoare de 433.5 de milioane de dolari. Acesta va explora polul sud, unde va căuta surse de apă și alte resurse ce ar putea fi folosite de oameni.

VIPER va explora regiuni ale Lunii ce au fost în întuneric timp de miliarde de ani. Acest rover va avea dimensiunile unei mașini de golf și va petrece trei zile lunare pe suprafața satelitului natural al Pământului. Adică aproximativ 100 de zile pământești. Acesta se va confrunta cu temperaturi ce vor varia cu 260 de grade Celsius.

Care este principalul obiectiv al NASA

Potrivit Daily Mail, obiectivul principal al NASA este de a face explorarea Lunii sustenabilă, astfel încât să nu mai fie nevoie de serii de câte o călătorie, ca în era misiunilor Apollo. Datele culese de VIPER vor ajuta la identificarea resurselor disponibile la polul sud al satelitului natural al Terrei. Aceste resurse ar putea ajunge să fie folosite, la un moment dat, de o bază permanentă ce s-ar putea construi acolo. Citește AICI cum a impresionat o adolescentă româncă NASA!

”Datele primite de la VIPER îi vor ajuta pe cercetătorii noștri să stabilească unde se află gheață pe Lună și în ce concentrații. Ne vor ajuta să evaluăm mediul și posibilele resurse de la polul sud, în pregătirea sosirii astronauților din misiunea Artemis. Acesta este încă un exemplu despre cum misiunile de știință robotică și explorarea făcută de oameni merg mână în mână și despre cum ambele sunt necesare în timp ce ne pregătim să stabilim o prezență sustenabilă pe Lună”, a declarat directorul Diviziei Științei Planetare de la NASA, Lori Glaze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: