Prețul cerut de proprietarii unui palat din Petroșani, care aparține familiei manelistului Nicolae Guță, a provocat controverse. Vila din Valea Jiului este comparată la preț cu o proprietate din Londra.
Un palat din Petroșani, care se crede că aparține fratelui lui Nicolae Guță, a fost pus în vânzare la prețul de 950.000 de euro, conform informațiilor furnizate de localnici. Vila familiei Guță este prezentată pe un site de anunțuri ca fiind o proprietate exclusivistă, însă unii localnici consideră că prețul cerut de proprietar este exorbitant, având în vedere locația sa în Valea Jiului.
Anunțul publicitar evidențiază impresionantul stil arhitectural al clădirii și capacitatea sa de a satisface cele mai exigențe pretenții, dar și faptul că construcția a fost realizată cu atenție la detalii de către firme specializate în construcții arhitecturale.
„Designul interior nu face excepție de la rafinament și eleganță, impunându-se plăcut stilul arhitecturii clasice, regăsit și în unele clădiri reprezentative ale României. Elementele decorative interioare, împreună cu mobilierul din lemn masiv, se ridică la cel mai înalt standard de calitate și gust”, se arată în anunț.
Clădirea este prezentată ca fiind potrivită pentru a fi transformată într-un hotel, domeniu de vacanță și sediu de instituție. Aceasta a fost construită în anul 2008, pe un teren de 2.200 de metri pătrați, situat la marginea municipiului Petroșani. Suprafața construită este de 530 de metri pătrați, având un singur etaj. Dispune de patru dormitoare și șase băi, o bucătărie complet utilată, două garaje și sistem de încălzire centralizată pe gaz.
Prețul la care vila a fost evaluată a provocat reacții intense pe paginile de socializare, generând discuții și dezbateri. Mulți utilizatori și-au exprimat surprinderea și criticile față de suma cerută, considerând-o excesivă în raport cu zona în care se află proprietatea, respectiv Valea Jiului.
„Cu banii aceștia iți iei o casă în Londra. Un castel în Franța sau chiar în Germania”, a fost unul dintre comentariile postate pe Facebook, la anunțul de vânzare.
Reacțiile pe paginile de socializare au fost variate. Unii localnici au exprimat păreri critice față de arhitectura interioară a clădirii, considerând-o greoaie și amestecată, cu elemente ce par a fi preluate din stilul arhitectural al secolului al XVIII-lea și al XIX-lea, specifice regiunilor balcanice. Această percepție a adus în discuție un contrast între designul interior al proprietății și așteptările actuale în materie de arhitectură și gust estetic. Pe de altă parte, pe paginile de socializare au apărut și comentarii sarcastice sau ironice, sugerând că prețul solicitat pentru vilă ar fi atât de mare încât ar putea fi achitat în rate.