Cât costă o cameră la hotelurile pe care Gigi Becali și Cristi Borcea le dețin pe litoral

Sorin Barbu 28.06.2022, 21:48

Gigi Becali și Cristi Borcea au fost ani mulți rivali în fotbal, iar acum își fac concurență și pe litoral. Nașu` și finu` au investit multe milioane de euro în hotelurile din stațiunile Venus și Olimp, iar acum profită de sezonul estival în încercarea de a recupera o parte din bani.

Gigi Becali și Cristi Borcea au hoteluri pe litoralul românesc

Gigi Becali și Cristi Borcea s-au luptat ani mulți pentru titlul din Liga 1. Au investit milioane de euro, orgolii și nervi, iar din pricina fotbalului au ajuns și la închisoare. Nașul Becali a plătit pentru „dosarul Valiza”, în vreme ce finul Borcea a fost condamnat în „Dosarul Transferurilor”.

Fostul conducător al clubului Dinamo a ieșit in fotbal și a intrat puternic în afaceri. Una dintre investiții este Complexul Pam Beach Resort & Spa din stațiunea Olimp unde sunt 12 apartamente, 12 camere triple și 186 camere duble (twin si matrimoniale). De modernizările stabilimentului de trei stele s-a ocupat soția lui Borcea, Valentina Pelinel.

Mai nou în această afacere este Gigi Becali. Patronul FCSB a cumpărat hotelul din stațiunea Venus la o licitație, unde s-au scos la vânzare câteva dintre activele lui Ioan Niculae, fost patron la formația Astra Giurgiu. Hotelul are 70 de camere duble, dintre care 54 clasificate la 5 stele și 16 clasificate la 4 stele, 10 camere de tip family și 12 apartamente, iar de renovarea acestuia și de campania de „rebranding” s-au ocupat fiica lui Gigi Becali, Teodora, și soțul acesteia Mihai Mincu.

„L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului”, a declarat patronul FCSB pentru Economica.net.

Finantatorul FCSB Gigi Becali a mai pierdut un proces
 

Cât costă o cameră la hotelurile lui Gigi Becali și Cristi Borcea

Finanțatorul FCSB a plătit pentru acest hotel 6,8 milioane de euro și speră să-și recupereze cât mai repede investiția. În luna iunie,o cameră de două persoane la „Becali Hotel Venus” costă 680 de lei pe noapte, în timp ce prețul unui apartament este de aproximativ 1.400 de lei. Apoi, în plin sezon, o cameră dublă va costa între 800 și 900 de lei pe noapte, iar un apartament de 4 persoane poate ajunge și la 2.200 de lei pe noapte.

La hotelul de trei stele deținut de Cristi Borcea, clienții trebuie să scoată din buzunar 620 de lei (cameră dublă) pentru minimum două nopți de cazare.

Urmăriți Impact.ro și pe