Cât câștigă un șofer de Uber în Capitală. Suma pe care o încasează săptămânal e impresionantă

Olteanu Mariana 01.06.2023, 18:37
Cât câștigă un șofer de Uber în Capitală. Suma pe care o încasează săptămânal e impresionantă

Valul de scumpiri a determinat multe persoane să-și găsească și un al doilea job. Foarte mulți optează pentru postul de șofer de Uber. Însă, foarte mulți se întreabă câți bani poți câștiga practicând această meserie. Veniturile nu sunt unele de neglijat.

Un bărbat care este șofer la Uber a decis să-și facă publice veniturile sale. Postarea acestuia a stârnit un val de reacții. În ultima perioada, oamenii au apelat tot mai des la aceste servicii. Cei care stau în București apelează frecvent la aceste servicii. Din acest motiv, foarte mulți se întreabă cât câștigă un șofer de Uber în capitală.

Răspunul vine chiar din partea unui bărbat care a ales să-și facă publice veniturile încasate într-o săptămână. În urma acestui calcul foarte mulți au ajuns la concluzia că un șofer de Uber în București câștigă de trei ori mai mult decât alții aflați în alte regiuni. Postarea a stârnit un val de reacții. Potrivit autorului postării, veniturile încasate într-o săptămână sunt asemănătoare unui salariu.

”Venituri pe Uber în București: 2.500 Ron pe săptămână”

„Venituri pe Uber în București: 2.500 Ron pe săptămână, cu ore fix că la un job normal. Poza e primită de la un șofer de Uber care mi-a trimis toată secvența lui săptămânală.

Face suma asta consistent. Majoritatea trag mai mult. Bagă nu 8, ci 9-10 ore pe zi plus un pic în weekend și sunt activi și pe Bolt. Se ajunge așa la 13.000 RON pe lună”, a scris cineva în mediul online, conform româniatv.net.

În numai o zi, un șofer de Uber poate câștiga între 100 și 4000 de lei. Mai mult, o cursă a ajuns să coste între 25 și 100 de lei. În ciuda acestor venituri, șoferii de la Uber sunt obligați să plătească și anumite taxe. De aceea, de foarte multe ori ajung să rămână cu foarte puțini bani. Printre cheltuielile acestora se numără: chiria mașinii, taxele la stat și un comision. La aceste cheltuieli se aduagă și combustibilul folosit.

 „Fac ridesharing în TM. Plătesc: chiria mașinii 525 lei/săptămână, taxe la stat (min 320 lei/sapt), 10% comision pentru flota din încasări, combustibil aproximativ 120 lei/zi (la 220- 240 km/zi), spălatul mașinii!

La 40 de ore/ săptămână faci într-o perioadă bună, 2000 lei, din care scazi valorile menționate mai sus! După astea 40 de ore încep să lucrez pentru mine, de fapt!! Ca să rămân cu 1000 de lei în mână trebuie să lucrez măcar 60 de ore /săptămână”, a spus o șoferiță de Uber referitor la câți bani în rămân.

Urmăriți Impact.ro și pe