Cât câștigă pe oră un român angajat în Germania. Aceasta este suma reală, de fapt

Badea Violeta 26.06.2023, 23:16
Cât câștigă pe oră un român angajat în Germania. Aceasta este suma reală, de fapt

Nu mai este niciun secret că milioane de români sunt plecați să muncească în afara țării pentru un trai mai buni. O bună parte din ei lucrează în țări precum Marea Britanie, Spania, Italia sau Germania. Și, dacă ne uităm la salariile oferite în aceste state, putem înțelege de ce. Iată cât câștigă pe oră un român angajat în Germania. Puțini cunosc suma reală!

Cu cât este plătit pe oră un român care lucrează în Germania

În prezent, salariul minim în țara noastră este de 3.000 de lei, foarte mic în comparație cu cel al altor țări din Europa. Tocmai din acest motiv, mulți români aleg calea străinătății.

Numărul oamenilor care părăsesc țara crește de la an la an, cu toate asta autoritățile dau din umeri și nu găsesc nicio soluție. Cât câștigă un angajat în Germania pe o singură oră lucrată? Ei bine, nu mai puțin de 12 euro.

Însă, autoritățile iau în calcul majorarea salariului minim pe economie până la 12,41 euro pe oră, începând cu data de 1 ianuarie 2024, potrivit unor noi recomandări care vin de la Comisia Salariului Minim, în care sunt reprezentaţi angajatorii şi angajaţii, informează DPA, relatează Agerpres.

Mai mult decât atât, salariul minim ar urma să continue să crească, până la 12,82 euro pe oră, începând cu prima zi a anului 2025, se arată în recomandările Comisiei Salariului Minim, care sunt aproape întotdeauna transpuse în legislaţie de Guvernul de la Berlin.

Citește și Un român și-a „uitat” soția într-o parcare, din Germania. Ce a urmat e de-a dreptul uluitor!

Cu cat este platit pe ora un roman din Germania
Cu cat este platit pe ora un roman din Germania

Reprezentanţii sindicatelor din Comisia Salariului Minim nu susțin majorarea propusă

Problema este că în Germania, la fel ca și în România, inflația face ravagii. În plus, prețurile la alimente au explodat în ultima perioadă, iar sindicatele care fac parte din Comisia Salariului Minim nu sunt de acord cu majorarea propusă, deoarece o consideră prea mică pentru muncitorii afectaţi de inflaţia ridicată.

”Rezoluţia vine într-un moment de creştere economică slabă şi o inflaţie ridicată persistentă în Germania, ceea ce creează provocări semnificative atât pentru companii cât şi pentru angajaţi”, se arată în decizia Comisiei Salariului Minim.

Citește și Ce salarii au tinerii de 25-34 de ani din Germania. Cât sunt de bogați, de fapt!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...