Cât câștiga pe lună medicul de la Spitalul Militar în biroul căruia s-au găsit bani și bijuterii de 300.000 de euro. Colegii l-ar fi rugat să se oprească

Ana Anitoiu 20.09.2022, 11:03
Cât câștiga pe lună medicul de la Spitalul Militar în biroul căruia s-au găsit bani și bijuterii de 300.000 de euro. Colegii l-ar fi rugat să se oprească

Medicul de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București în biroul căruia s-au găsit bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro câștigă o sumă fabuloasă în fiecare lună. Colegii săi l-ar fi rugat să se oprească din a mai lua mită.

Câți bani ar fi cerut medicul de la pacienți

Medicul Florin Săvulescu, șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA după ce ar fi primit bani și bijuterii de la mai multe persoane pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate.

Deși are două salarii – unul de la Spitalul Militar, iar celălalt ca profesor, de la Universitatea Titu Maiorescu, medicul ar fi cerut câte 3.000 de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului. Colegii săi l-ar fi avertizat să înceteze. În biroul său de la spital s-au găsit bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro.

Cat castiga pe luna medicul de la Spitalul Militar in biroul caruia s-au gasit bani si bijuterii de 300.000 de euro
Medicul, cercetat pentru luare de mita

Câți bani câștigă lunar medicul cercetat pentru luare de mită

Conform celei mai recente declarații de avere, medicul Florin Săvulescu a primit într-un an un salariu de 183.000 de lei de la Spitalul Militar. În afară de acești bani, el a mai primit 50.000 de lei pe an, sumă ce reprezintă salariul de profesor al Universității „Titu Maiorescu” din București.

Prin urmare, medicul Florin Săvulescu, aflat acum sub control judiciar, a ajuns la un total de 233.000 de lei pe an, adică de 46.000 de euro – aproape 19.500 de lei sau aproximativ 3.900 de euro pe lună.

Potrivit declarației de avere, medicul Florin Săvulescu are șapte depozite bancare în valută, ce ajung împreună la suma de aproximativ 110.000 de euro. Patru dintre aceste depozite, ce însumează 80.000 de euro, au fost deschise în anul 2019.

Cu un an mai devreme, în 2018, medicul cercetat pentru luare de mită și-a cumpărat o mașină Mercedes GLK. Acesta este cel de-al doilea autoturism pe care-l deține, după un Audi Q5, pe care l-a cumpărat în anul 2009.

În plus, medicul mai are două apartamente, dobândite prin moștenire, și 25% cotă parte dintr-o casă din Voluntari, primită ca donație. La rubrica metale prețioase, bijuterii și obiecte de artă, doctorul nu a declarat nimic.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...