Cât câștigă, de fapt, un actor în România? Vasile Muraru: „Hrana noastră sunt aplauzele. Asta e situația” (Exclusiv)

Ana Anitoiu 18.11.2022, 08:02
Cât câștigă, de fapt, un actor în România? Vasile Muraru: „Hrana noastră sunt aplauzele. Asta e situația” (Exclusiv)

Vasile Muraru a vorbit despre cât câștigă, de fapt, un actor în România. Directorul Teatrului „Constantin Tănase” din București a spus că hrana lui și a colegilor săi este reprezentată de aplauzele publicului.

Vasile Muraru, despre salariile actorilor din România

Vasile Muraru a spus că hrana artiștilor este reprezentată de aplauze și că un actor la Teatrul „Constantin Tănase” din București se câștigă ca la oricare alt teatru, conform celor aprobate de Ministerul Finanțelor și de Ministerul Culturii.

„Nu e vorba neapărat de salariul unui actor, ci e vorba de România. Atâta e puterea ei, noi înțelegem lucrurile astea și încercăm să ne drămuim viețile. E un moment în care toată lumea simte că ar trebui să câștige mai mult, să trăim mai bine. La urma urmei, nu ne-am născut să ne căznim și să muncim. Ne-am născut să trăim liniștiți și fericiți”, a spus și Valentina Fătu, în cadrul unui interviu pentru Playtech-Impact.

De asemenea, întrebat dacă îi e teamă de facturile ce vor veni la teatru, Vasile Muraru a spus că deocamdată a făcut o economie cât de cât acceptabilă. Directorul Teatrului „Constantin Tănase” din București a adăugat că din păcate, se joacă mai puține spectacole și a fost redus consumul luminilor pe holuri. „Copilării din astea, ne jucăm de-a economia”, a adăugat actorul.

Vasile Muraru traieste cu dor in suflet de 3 ani. Regretatul actor pe care inca il plange
Vasile Muraru

Valentina Fătu, despre cât câștigă actorii din țară

Valentina Fătu a spus că actorii, la fel ca alți români, nu își permit ca din salariile pe care le câștigă din activitatea lor să pună deoparte pentru călătorii. Pentru ei, vacanța reprezintă un lux pe care trebuie să-l organizeze din timp, ca să profite de oferte.

„Cred că dacă am fi o societate mai civilizată, o lume în care să trăim, să ne permitem ca din salarii să ne și vedem de viețile noastre, și să mai punem și deoparte pentru călătorii, ne-am putea numi oameni fericiți. Nici noi, nici alți români, nu suntem la stadiul ăsta. Vacanța încă reprezintă un lux pe care-l gândești cu nu știu cât timp înainte și-l organizezi ca să prinzi promoții.

Nu știu alții cum trăiesc, poate sunt pe deplin fericiți, dar pentru mine ideea de călătorie e o bucurie, de la planificarea ei până la întâmplarea ei efectivă și oriunde m-aș duce reușesc să mă bucur de acele locuri, îmi doresc, îmi place să călătoresc”, a spus actrița.

Valentina Fătu a adăugat că, din punctul ei de vedere, pentru o viață socială sănătoasă și pentru un statut de artist ar fi bine ca actorii să-și permită bucurii cum sunt posibilitatea de a călători și de a vedea lumea sau de a le face cadouri celor dragi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...